• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровськ після обстрілу: наслідки та заходи відновлення

eye

205

29.02.2024 10:12

Новини громад

img

Місто Покровськ стикнулося зі значними руйнуваннями внаслідок обстрілу, що був здійснений з боку рф вночі 28 лютого. Пошкоджено значну кількість будівель, в тому числі житлові приміщення, комунальні та державні об'єкти. 

Зокрема, пошкоджено 31 багатоквартирний будинок та 34 приватних домогосподарств, 3 адмінбудівлі, 6 закладів освіти, 3 заклади культури та один — медичний. Також пошкоджено об'єкти державної власності, серед яких 2 заклади освіти та підприємство зв’язку. 

Зусилля комунальних служб спрямовані на оперативне відновлення пошкодженої інфраструктури міста Покровськ. Так, бригади комунальних підприємств та установ листами OSB «закрили» 148 вікон комунальних підприємств міста. Ще 42 вікна за допомогою працівників ДСНС було відновлено на 3-4 поверхах адміністративних будівель.

Мешканцям, які постраждали від обстрілу, надаються будівельні матеріали для самостійного усунення пошкоджень. За день загалом було видано 80 листів OSB та 120 м2 тарпауліну.

«Враховуючи складність ситуації, надання допомоги та відновлення інфраструктури є нашим пріоритетом. Ми активно співпрацюємо з відповідними службами та надаємо всебічну підтримку населенню для якнайшвидшого відновлення стабільності та безпеки у місті», — зазначив Олексій Стебель.

За словами начальника житлово-комунального відділу Данила Проскуренка, згідно з постановою Кабміну N473 «Про затвердження Порядку виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії Російської Федерації, пов’язаних із пошкодженням будівель та споруд» в першу чергу зусилля ремонтних бригад спрямовані на відновлення комунального майна та об?єктів критичної інфраструктури. 

«Вчора власникам 40 пошкоджених квартир ми видали будівельний матеріал для ліквідації наслідків обстрілу. Хто був спроможний – самостійно «забивав» вікна. Сьогодні допомагати мешканцям у відновленні житлових приміщень будуть 2 бригади. Заявок багато, а людей не вистачає, тому ми просимо не зволікати та, якщо є можливість, самостійно подбати про свої квартири», – зазначив Данил Проскуренко.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію