• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Зустріч з представниками «Лікарі світу»: підтримка громади в соціальній та медичній сферах

eye

139

28.02.2024 19:10

Новини громад

img

Заступниці начальника Покровської МВА  Наталія Іваньо і Маргарита Ідрісова  та керівники Покровської МВА зустрілись з представниками Асоціації «Лікарі світу», та обговорили актуальні питання у сферах соціального захисту, психологічної та медичної допомоги.

Організація «Лікарі світу» вже успішно працює у Чернігівській, Харківській, Київській та Дніпропетровській областях, і тепер вона розширює свою діяльність і в Донецькій області, зокрема в Покровській громаді. Серед пріоритетних напрямків роботи міжнародної організації – допомога вимушеним переселенцям, ліквідація наслідків надзвичайних і кризових ситуацій, зокрема забезпечення доступу до медичних та соціальних послуг вразливих груп населення. Нещодавно відкритий офіс у Краматорську стане базою для взаємодії з громадами. 

Під час зустрічі керівники військової адміністрації розповіли благодійникам про необхідність допомоги у різних напрямках, зокрема у забезпеченні потреб соціально вразливих груп населення. Для забезпечення мешканців громади з особливими потребами Управлінню соцзахисту потрібні засоби реабілітації, памперси, засоби гігієни, а також допомога з евакуацією в безпечні місця.

Під час спілкування також підіймались питання щодо надання допомоги у медичній сфері. Наразі існує необхідність в цифровому рентгенапараті в Покровській міській лікарні. Також, через постійні обстріли сусідніх і нашої громади, є постійна  потреба Покровської КЛІЛ у витратних матеріалах та одноразовому медичному одягу. Для оснащення комунальної стоматології громади потрібен апарат для виготовлення зубних протезів. Родинська міська лікарня має потребу у палатному рентгенапараті для паліативного відділення та оснащенні лікарні сонячними батареями. 

Обговорили і можливість залучення у віддалених селах громади і двох мобільних бригад, які складаються з  медиків та психологів. Передбачається, що вони працюватимуть в старостинських округах громади, де надаватимуть медичні послуги місцевому населенню «на місці». 

Крім цього, планується проведення тренінгів для соціальних працівників та медичного персоналу з питань психосоціальної підтримки та надання екстреної допомоги.

Наша громада відкрита до будь-якого партнерства в інтересах мешканців.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

БФ «Янголи спасіння» забезпечують наборами гігієни сім’ї з дітьми Покровської ТГ

Благодійний фонд «Янголи спасіння» за підтримки Агенства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) та у співпраці з Покровською МВА організували видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

43

Громада 1

16 травня 2024 16:00

Мирова угода як альтернатива судовому рішенню: Особливості укладення та забезпечення

Якщо до подачі позовної заяви не вдалося домовиться з відповідачем – не біда, такий шанс буде ще в залі суду.

eye

30

Новини громад

16 травня 2024 15:17

«Вишиваю волю, вишиваю долю»: в Покровську працівники культури долучились до обласної акції до Дня вишиванки

Донецька ОДА ініціювала акцію «Вишиваю волю, вишиваю долю», в рамках якої мешканці регіону вишивають спеціально розробленими обласними працівниками культури символами орнаменти та закодовані слова Воля, Доля і Донеччина.

eye

82

Новини громад

16 травня 2024 14:24

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію