• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Спілкування та саморозвиток: у терцентрі Покровської ТГ працюють близько 10 факультетів

eye

209

27.02.2024 15:11

Новини громад

img

Люди похилого віку виявляють неймовірну зацікавленість та бажання продовжувати свій розвиток в різноманітних напрямках, зокрема й у сфері комп'ютерних технологій та фізичного здоров?я.  

У місті Покровськ вони мають чудову можливість навчатися та поглиблювати свої знання на спеціальних курсах, які проводяться у Територіальному центрі Управління соціального захисту населення.

Ці заняття не лише відкривають для підопічних терцентру нові горизонти, але й надають необмежені можливості для саморозвитку та цікавого проведення часу. У навчанні комп'ютерної грамотності людям старшого віку допомагає кваліфікований інструктор, який надає всю необхідну підтримку та відповіді на їхні запитання.

«Є системні групові заняття, а також індивідуальні за запитом. Послуги мають попит, адже у людей є потреба, наприклад, сплатити за комунальні послуги, зареєструватися в Дії. Також дуже важливі для наших мешканців та переселенців стали роботи з документами для ЦНАПу, зокрема оформлення пошкодження майна», — розповіла соціальний працівник відділення денного перебування Олена Двадцятник.

З 1 січня 2024 року комп’ютерні курси відвідали 15 людей похилого віку. Заняття проводяться двічі на тиждень, уроки тривають в середньому від 45 хвилин до години.

Загалом, в Територіальному центрі існує декілька направлень для людей похилого віку. Серед них є також фітнес, танці, спів, скандинавська ходьба, декоративно-прикладне мистецтво та настільні ігри. В цьому відділенні на сьогодні нараховується 185 осіб похилого віку.

«В нашому центрі функціонує фітнес група «Гармонія» — це жінки віком від 60 років, які піклується про своє фізичне здоров?я. Ми займаємося за оздоровчим фітнес-програмами. Це силові, функціональні, кругові та кардіотренування. Також й тренуємось  за програмою «Розумний фітнес». Заняття, тривалістю 1,5 години, ми проводимо тричі на тиждень. Відвідує тренування група з 15 осіб», — розповіла фітнес-тренер оздоровчих програм Територіального центру Наталія Хмара.

Підопічними терцентру є не лише місцеві мешканці, а й внутрішньо переміщені особи, для яких пенсійний вік — не перешкода для саморозвитку та опанування нових навичок.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію