• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ПРО ВИПЛАТИ ДЛЯ ВПО У 2024 РОЦІ

eye

289

21.02.2024 10:16

Новини громад

img

Управління соціального захисту населення Покровської міської ради Донецької області (далі – управління ) інформує, що 26 січня 2024 року Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України „Деякі питання соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб та інших вразливих категорій осіб” (далі – Постанова) задля підтримки внутрішньо переміщених осіб, зокрема сімей, в яких є особи, які потребують продовження виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Згідно Постанови всі внутрішньо переміщені особи, які отримували допомогу на проживання до 1 лютого 2024 року, продовжать її отримувати до 1 березня. Для цього не потрібно нікуди звертатись, продовження виплат відбудеться автоматично.

Після 1 березня 2024 року виплати подовжать автоматично ще на 6 місяців для таких категорій внутрішньо переміщених осіб, як:

  • пенсіонери, у яких станом на 1 січня 2024 року  розмір пенсії не перевищує 9444 грн (чотири прожиткових мінімуми для осіб, що втратили працездатність);
  • особи з інвалідністю I чи II групи, діти з інвалідністю віком до 18 років, тяжкохворі діти (детальний перелік – у постанові);
  • діти-сироти та діти, позбавленіх батьківського піклування, особи з їх числа віком до 23 років, а також батькі-вихователів і прийомні батькі.

Проте значна кількість ВПО також зможуть отримати виплати ще на 6 місяців, після подання нової заяви.

Розповідаємо, хто саме.

Право на продовження виплати ще на 6 міс. за заявою мають:

  • малолітня дитина, яка прибула в нову громаду без супроводу законного представника;
  • вагітна жінка після 30-го тижня вагітності (27-го тижня вагітності — для жінок, яких віднесено до I—IV категорій осіб, постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС);
  • людина, яка втратила працездатність, але не має права на пенсійну виплату та/або отримує державну соціальну допомогу (за умови, що середньомісячний сукупний дохід на одну особу в такій сім’ї не перевищує 9 444 грн.

Держава надає додаткову підтримку батькам, які не мають можливості працювати, доглядаючи дітей. Тому за заявою допомога продовжуватиметься, якщо середньомісячний сукупний дохід на одного члена сім’ї не перевищує 9444 грн:

  • для осіб працездатного віку, які не працюють і доглядають за дитиною до 14 років;
  • або сімей, у яких виховується троє і більше дітей до 18 років (при цьому всі діти проживають в сім’ї і не виховуються в інтернатних закладах). 

Родини, які проживають в умовно безпечних регіонах України, але в цих населених пунктахнемає можливості віддати дитину до дитячого садочка, а навчання у школі відбувається онлайн або в змішаному форматі (офлайн та онлайн) – також можуть подати заяву і отримувати виплати протягом наступних півроку.

Також за заявою допомога продовжується:

якщо людина працездатного віку не працює, але зареєструвалася в центрі зайнятості як безробітна чи така, що шукає роботу, і при цьому в сім’ї є діти, які відвідують садочки, школи, навчаються в закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти.

Також право на продовження виплати ще на 6 міс. за заявою мають особи:

  • які доглядають за особою з інвалідністю I групи, дитиною з інвалідністю до 18 років,
  • особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу,
  • особою, яка досягла 80-річного віку, або за тяжкохворою дитиною.

В усіх цих випадках допомога призначатиметься на всіх осіб з числа ВПО у такій сім’ї, але інші члени родини, які не працюють, мають зареєструватися в центрі зайнятості.

Якщо вони цього не зроблять,  виплата допомоги припиняється через місяць. 

Консультації з зазначених питань можна отримати за телефонами управління соціального захисту населення Покровської міської ради: 0999238999, 0953999055

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

32

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

33

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

37

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію