• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

На Донеччині триває робота із пошуку та збереження культурної спадщини

eye

190

16.02.2024 17:30

Новини громад

img

Працівники закладів культури Покровської ТГ стали учасниками    майстер-класу з пошуку елементів нематеріальної культурної спадщини та традиційних танців, задокументованих на Донеччині від дослідниці з Волноваського району Ірини Крюченко.

Під час заходу запрошена гостя – керівниця народного пошуково-дослідницького фольклористичного гурту «Заграйярочка» розповіла про елементи нематеріальної культурної спадщини, як і де їх шукати та впроваджувати у світ.

Ірина Крюченко протягом 15 років досліджувала та збирала по крихтах історію Волноваського району, який зараз, на жаль, в окупації. 

«Культурну спадщину ми маємо зберегти для наших нащадків, щоб нам не нав’язали якусь іншу культуру. Щоб у нас була своя історія і традиції. Щоб нам не говорили, що Донеччина без роду та коріння, і саме цей регіон заселяли руські. Ми знаємо свою історію. І якщо ми б раніше її пропагували та несли у світ – у нас би не було війни», – звернулась до учасників зустрічі дослідниця. 

У рамках роботи над збереженням НКС на Донеччині, під час заходу було презентовано спільний проєкт Волноваського та Покровського районів «12 місяців – 12 танців». Ірина Крюченко не лише розповіла про види танців, а й запросила учасників практично їх опанувати, тим самим зайнятись психоемоційним розвантаженням. 

«У ці страшні часи, в які працюють зараз заклади культури, наш пріоритет в роботі – саме збереження культурної спадщини. В цьому випадку ми говоримо про елементи нематеріальної спадщини, яких багато на території Покровської громади, але цю роботу треба активізувати. Сьогодні ми дізнались, як практично працювати в цьому напрямку, рухаючись крок за кроком. Збереження історії та пошук елементів культурної спадщини – це самоідентифікація української нації. Тож ми робимо все можливо, щоб зберегти для наступних поколінь ці знання та передавати їх надалі», – зауважила начальниця відділу культури та ОКС Олена Олехнович.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Забезпечення дровами: спільні зусилля для підтримки населення громади

Під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання комісії з питань надання допомоги у вигляді дров окремим категоріям громадян Покровської громади для проходження зимового періоду на 2024-2025.

eye

64

Громада 1

09 травня 2024 16:15

На варті безпеки громади: добровольці-рятувальники Покровська ліквідували пожежу 

Сьогодні чергова група членів добровільно-рятувальної команди, яка створена на базі КП «Муніципальна служба», спільно із рятувальниками 9 ДПРЗ прийняла негайні заходи з тушіння пожежі, яка виникла в екосистемі Гришинського старостинського округу.

eye

36

Громада 1

09 травня 2024 15:30

Родинне єднання: у Покровську відбувся перший етап конкурсу «Мамо, тато, я – спортивна сім?я»

Чотири команди – дружні родини Покровська – взяли участь у змаганнях, головна мета яких не стільки показати спортивну підготовку учасників, як продемонструвати згуртованість, вміння підтримати одне одного та повагу до справжніх сімейних цінностей.

eye

33

Громада 1

09 травня 2024 14:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію