• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Літературний хаб Донеччини: до Покровська надійшло 1908 книжок для бібліотек регіону

eye

103

14.02.2024 18:23

Громада 1

img

До Міжнародного дня дарування книги в одному з укриттів Покровська відбувся захід, який організувало Управління культури та туризму Донецької облдержадміністрації спільно з відділом культури Покровської МВА.

У заході взяли участь представники 22 громад Донецької області – заступники керівників і начальники відділів культури, а також директори бібліотек. Під час зустрічі, у змішаному форматі, було презентовано успішні практики розвитку публічних бібліотек, обговорено проблеми, з якими доводиться стикатися працівникам публічної сфери та спільні кроки для їх вирішення. 

Начальниця управління культури і туризму ДонОДА Вікторія Точена підкреслила, що Покровська центральна бібліотека ім. Т.Г.Шевченка станом на сьогодні є справжнім осередком культурної та просвітницької роботи. 

«Покровська громада є яскравим прикладом розвитку бібліотечної системи. Саме бібліотека ім. Т.Г.Шевченка показує, яким має бути сучасний простір, що об’єднує за інтересами дітей, молодь і дорослих. Дякуємо за плідну та довготривалу співпрацю», - зазначила Вікторія Точена.

За часи війни Покровська бібліотека перетворилася на головний книжковий хаб для громад Донеччини. Покровські бібліотекарі вже посортували книги для 22 громад Донеччини. Вже сьогодні 69 бібліотек отримають нові літературні скарби від управління культури і туризму ДонОДА.

«Бібліотека сьогодні відіграє особливу роль, бо вона є не тільки місцем для зберігання книг, але й єдиним інформаційним джерелом, оазами для знань, обізнаності та усілякої підтримки мешканців наших громад у ці важкі для всіх нас часи. Нехай кожна книга, яка сьогодні «поїде» до свого читача, стане кроком до розуміння, підтримки та розвитку читання у Донецькій області. Дякуємо за підтримку у розвитку просвітницької та культурної діяльності, яка навійть у такий нелегкий час є важливою для збереження нашої національної ідентичності», - зауважила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Між бібліотеками Покровської громади буде розподілено 556 примірників різножанрової літератури. 

«Це важливо, бо кожна книга, передана до бібліотеки, - це вікно в світ нових знань та незабутніх читацьких пригод. Сучасна українська література – це наша культурна спадщина, яку ми розділяємо та примножуємо разом», - зауважила директорка Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка Кристина Тумасова.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Програма «Екологічними стежками України» - 2024: підтримка екологічного розвитку та психологічна реабілітація дітей Донеччини

Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко зустрілась з директорами шкіл Покровської ТГ.

eye

85

Громада 1

02 травня 2024 16:10

Захист недієздатних осіб у Покровській громаді здійснює опікунська рада

Серед важливих функцій, які виконує Управління соціального захисту населення міста Покровськ, є забезпечення соціального захисту недієздатних осіб, які досягли 18 років.

eye

80

Громада 1

02 травня 2024 13:20

Чергове засідання Покровської молодіжної ради: результати благодійної акції та участь у проєктах

У Покровську відбулось чергове засідання Молодіжної ради, яке провів її голова Олександр Нестеренко. На зустріч до активної молоді завітала начальниця Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання ДонОДА Лілія Золкіна

eye

106

Громада 1

02 травня 2024 11:45

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію