• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Безпечне дозвілля: на базі консультативно-освітніх пунктів організовані заняття для гуртківців громади.

eye

175

10.02.2024 11:37

Новини громад

img

За підтримки Покровської МВА та відділу освіти, попри складні обставини, в Покровській громаді продовжують працювати 3 заклади позашкільної освіти. Серед них — Центр творчості та дозвілля, будівля якого  зруйнована внаслідок обстрілу, Станція юних техніків та Родинський будинок творчості та дозвілля. 

Вихованці цих закладів мають можливість дистанційно, через платформу Teams, спілкуватися з керівниками гуртків та розвиватися. Також, з моменту, коли в Покровську облаштували укриття на базі освітніх закладів, деякі гуртки проводять заняття офлайн. 

Вони проводяться завжди з огляду на безпекову ситуацію та з дозволу батьків і в їхній присутності. 

«Ми вдячні в першу чергу військовій адміністрації, що вони погодили роботу  позашкільної освіти в такому форматі. Адже це допомогло максимально зберегти кадровий потенціал. Зокрема, ми зберегли керівників гуртків, і в цих умовах, ми все ж таки можемо надавати дітям якісні послуги. Тому що лише дистанційне навчання втомлює дітей. Звичайно, навколо нас депресивна атмосфера, але дітям необхідно розвиватися й отримувати позитивні емоції в тому числі. І ми все робимо для того, аби це відбувалося», — розповіла начальниця відділу освіти Любов Воротинцева.  

На сьогодні позашкільною освітою в дистанційному та змішаному форматі охоплено 1380 дітей нашої громади. Працюють різноманітні напрямки, серед яких національно-патріотичне виховання, естетичний, науково-технічний та гуманітарний напрямок.

Зараз колектив сучасного танцю «Шантай» та «Гармонія» Центру творчості й дозвілля міста Покровськ також займаються офлайн в освітньо консультаційному пункті. Кожний гурток проводить заняття за своїм розкладом.

«В кожному колективі приблизно по 20 дітей. Це ті, що займаються офлайн. На онлайн заняттях вихованців більше, загалом по три групи в кожному колективі. Діти разом з батьками самі обирають, який формат їм зручніше. Офлайн заняття мають попит, бо тут діти можуть розвиватися та спілкуватися. Ми вдячні, що нам надали такі безпечні умови для занять», — зазначила завідувачка художнього відділу Центра творчості й дозвілля Наталія Адинас.

Також в освітньо-консультаційному пункті займається гурток художньої кераміки та студія образотворчого мистецтва «Берегиня».

«В тому місці нам надали змогу займатися офлайн. У заняттях танцями вкрай важливо мати таку можливість. В моєму колективі було 70 дітей раніше, зараз залишилося 20. Також ще 20 осіб займається онлайн на платформі Teams. Діти дуже вдячні за те, що можуть займатися разом, веселитися, розвиватися і творити. Займаємося двома групами 3 рази на тиждень», — розповіла керівниця танцювального колективу «Шантай» Центру творчості та дозвілля Вікторія Зверова.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

12

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

12

Новини громад

03 травня 2024 14:00

Мешканців громади привітали з Великодніми святами

Напередодні Великого Христового Воскресіння, яке віряни східного обряду цьогоріч відзначатимуть 5 травня, вже за доброю традицією мешканці громади отримали від Покровської МВА вітання та запашні паски.

eye

24

Громада 1

03 травня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію