• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Світ Ніни Хазової: у Покровську презентовано картини місцевої художниці 

eye

338

09.02.2024 14:33

Новини громад

img

У Покровській центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка відбулося відкриття виставка робіт покровської художниці Ніни Хазової. 

На виставці мисткині було представлено близько 25 робіт. Серед них православні ікони, пейзажі й натюрморти. 

Живописом Ніна Хазова почала займатися після того, як пішла на пенсію. Вона є активним членом ТО «Суцвіття» при Покровській ЦМБ ім. Т.Г. Шевченка та усіх його заходів протягом багатьох років, а її роботи не один раз прикрашали колективні літературні збірки ТО «Суцвіття». До цього періоду жінка працювала художником-оформлювачем на промислових підприємствах Покровська.

«Активно займатись живописом я почала з 2010 року. Проте моє захоплення тягнеться ще з 5 класу, і це завдяки вчителю Олексію Батраку, що викладав у мене малювання 2 роки. Після цього я почала створювати портрети поетів і письменників, і вкладати їх у свій щоденник. Іноді малювала себе, родичів та друзів», — розповідає художниця Ніна Хазова. 

Малює художниця зважаючи на настрій, і може декілька разів підходити до однієї картини задля того, щоб її завершити. Мистецьке життя охоплює і рідних Ніни Хазової, що не можуть залишити її хобі поза увагою. 

«Я часто бачу те, як створюються ці картини. Мене оточує ця художня атмосфера. Бабуся шукає натхнення через інтернет, і працює над всім самостійно. Коли я була менша і ще ходила до художньої школи, то із бабусею завжди могла порадитись. Мені дуже подобаються її ікони, пейзажі та натюрморти, і вони дійсно гідні уваги», — зазначає онучка художниці Ілона Трущ.

Це перша виставка робіт Ніни Хазової від початку повномасштабного вторгнення. Для мисткині це вже 4 персональна виставка. Колективних в неї – понад 10. Як зазначає сама Ніна Хазова, через свої роботи вона передає свій настрій, і власне почуття до мистецтва й бажання малювати. 

За вагомий внесок в розвиток культури і мистецтва рідного краю, творчий пошук, активну громадянську позицію та з нагоди відкриття персональної виставки в Покровській центральній міській бібліотеці імені Т.Г. Шевченка начальниця відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Покровської міської ради Олена Олехнович вручила подяку Ніні Хазовій.

 «Ми дуже вдячні чудовій художниці Ніні Хазовій за таку чудову виставку! Тож ми запрошуємо всіх мешканців громади до бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка задля того, щоб отримати насолоду від перегляду картин», – наголошує начальниця відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Покровської міської ради Олена Олехнович.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді розглядають можливість реалізації проєкту «Дитячий безпечний простір»

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо провели зустріч із керівником гуманітарного центру ГМ  "Проліска" Донецької області Євгеном Ткачовим, під час якої обговорили питання щодо облаштування на базі укриттів дит

eye

19

Громада 1

30 квітня 2024 15:00

Від БО GEM 6000 родин з Покровської громади безоплатно отримали насіння

У рамках тісної співпраці з Global Empowerment Mission та Howard G. Buffett Foundation до Покровської ТГ надійшов черговий гуманітарний вантаж – посадковий матеріал для весняної посівної.

eye

21

Новини громад

30 квітня 2024 14:21

Знання - ключ до безпеки на роботі

Як показують результати аналізу нещасних випадків на робочих місцях, частою причиною травмування, включаючи випадки з летальним наслідком, є недостатнє або неналежне навчання з охорони праці.

eye

15

Новини громад

30 квітня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію