• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Підтримка на шляху до перемоги: підведено підсумки роботи координаційного центру за рік

eye

178

08.02.2024 11:00

Громада 1

img

Під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Олени Харчевної та за участі заступниць Наталії Іваньо і Маргарити Ідрісової відбулось робоче засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення та ВПО Покровської громади.

Нагадаємо, Центр, до складу якого увійшли керівники та спеціалісти структурних підрозділів МВА та міської ради, комунальних підприємств та громадських організацій, які є постійними партнерами нашої громади у реалізації гуманітарних проєктів, було створено в червні 2023 року.

За цей час допомогу було надано і продовжує надаватись усім, хто її потребує під час війни: людям старшого віку, дітям, а також людям з інвалідністю, ВПО, громадянам, які опинилися у складних життєвих обставинах, ветеранам бойових дій, родинам Захисників і Захисниць та ін. Реалізується низка програм, затверджених на місцевому рівні, з надання соціальних послуг, таких як матеріальна допомога, юридичні консультації, забезпечення твердим паливом, оздоровлення ті відпочинок дітей, адаптація та реабілітація тощо.

Мешканці Покровської громади та ВПО отримують фінансову допомогу та забезпечуються харчовими продуктами, непродовольчими товарами (обігрівачами, дровами, каністрами, одягом, подушками, матрацами, посудом, постільною білизною тощо), гігієнічними наборами, будівельними матеріалами для екстреного ремонту житла тощо.

«Наша головна мета – допомогти людям, які постраждали від російської агресії, забезпечуючи їх основні потреби. Об’єднавши зусилля працівників гуманітарного штабу та комітету самоорганізації населення здійснюється видача та розподіл гуманітарних вантажів, що надходять від міжнародних організацій. Благо, у нашої громади є постійними партнерами. Дякуємо їм за постійну підтримку нашого населення», - зазначив керівник гуманітарного штабу Дмитро Єрмолович.

Учасники засідання констатували, що зараз населення, окрім допомоги зазначеної вище, гостро потребує психологічної підтримки. Тому було впроваджено програми, націлені на ментальне здоров’я покровчан.

Так, для відновлення психологічного стану та соціальної життєдіяльності на базі Покровського центру соціальних служб працюють групи взаємопідтримки для дітей та дорослих. Як розповіла директорка закладу Тетяна Кірсанова, такі заходи проводять психологи, застосовуючи різні методики та вправи.

Механізм запущено і у закладах освіти. Педагоги проходять підвищення кваліфікації, беруть участь у тренінгах на тему взаємодії з дітьми, розпізнавання  та реагування на їх психоемоційний стан.

Важливо, що наразі Покровський міський центр зайнятості надає зареєстрованим безробітним можливість пройти навчання та здобути професійну підготовку з надання психологічної допомоги.

Також у 2023 році було напрацьовано ефективний механізм координації та оперативного реагування у разі пошкодження або руйнування житла мешканців громади внаслідок бойових дій. При Покровській МВА створено 4 спеціальні комісії, які візуально оглядають та фіксують факт, ступінь та наявність пошкодженого майна, конструкцій тощо. Складені акти дають змогу подати заявку на отримання грошової компенсації за програмою "ЄВідновлення" - на відновлення та ремонт житла.

Начальник житлово-комунального відділу Данил Проскуренко розповів, що торіч було схвалено  і розглянуто 252 заявки від мешканців Покровської громади на понад 22 млн грн, щоб ті могли власноруч відремонтувати свої домівки. Від власників квартир та домоволодінь, що не підлягають подальшій експлуатації, також приймаються заявки. У такому випадку державою надається житловий сертифікат. Загальна сума нарахувань компенсації державою за зруйноване майно становить 29 млн грн.

Олена Харчевна відмітила кропітку та результативну роботу Координаційного центру та підкреслила, що це стало можливо не лише завдяки плідній співпраці всіх структурних підрозділів, а й за підтримки міжнародних та українських партнерів, фондів, організацій, державних установ тощо.

«Приємно спостерігати, що попри певні складнощі та великий обсяг роботи, нам вдалось систематизувати всі напрямки. Ми бачимо, що служби злагоджено працюють 24/7 на благо мешканців Покровської громади. Це дає позитивний результат - громадяни всіх верств населення соціально адаптовані та мають підтримку, яка не дає їм опустити руки. Велика дяка всім, хто не залишився байдужим та продовжує бути поряд з тими, хто потребує допомоги. Ми аналізуємо свою діяльність, шукаємо варіанти подолання труднощів та знаходимо шляхи життєзабезпечення громади. Це успішна синергія. Сподіваюсь на подальшу співпрацю", - зауважила Олена Харчевна.

До обговорення також доєдналась начальниця відділу моніторингу соціальних програм департаменту соціального захисту населення ДонОДА Ольга Бондаренко. Своєю чергою, вона відзначила, що керівники Покровської МВА та структурних підрозділів завжди йдуть на контакт, шукають та підтримують шляхи щодо забезпечення громадян всім необхідним для нормального та комфортного існування.

«Дякуємо Покровській МВА за роботу! Згуртованість дозволяє вам в надскладних умовах надавати мешканцям та внутрішньо переміщеним особам, які знаходяться в громаді та за її межами всю важливу допомогу. Окрему подяку висловлюємо  працівникам Управління соціального захисту населення", - зазначила Ольга Бондаренко.

Також під час засідання було обговорено пропозиції, рекомендації та план напрямів співпраці у 2024 році. Серед основних, окреслено роботу, що спрямована на підтримку та захист прав незахищених верств населення, проведення адаптації для ветеранів бойових дій, допомогу сім'ям загиблих Захисників та Захисниць, а також внутрішньо переміщених осіб.

«Координаційний центр підтримки цивільного населення є інструментом взаємодії між громадою, центральною владою та міжнародними й громадськими організаціями. Він координує надання різнобічної допомоги внутрішнім переселенцям, ветеранам та іншим категоріям громадян, які постраждали від російської агресії. Ми маємо вже напрацьований механізм координації й оперативного реагувати на виклики, долати які можна лише спільними зусиллями»,- додала заступниця начальника Покровської МВА Наталії Іваньо.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

30

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

32

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

34

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію