• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Інформація населення щодо необхідності здійснення щорічного щеплення собак та кішок проти сказу

eye

187

07.02.2024 11:13

RSS

img

Інформація населення щодо необхідності здійснення щорічного щеплення собак та кішок проти сказу.

Покровська міська військова адміністрація закликає мешканців Покровської міської територіальної громади вакцинувати домашніх тварин від сказу, щоб убезпечити себе та улюбленця.

Фахівці наполягають, сказ — це небезпечне захворювання, ліків проти якого немає — 100% летальність. Єдиним шансом запобігти розвитку хвороби після укусу тварини — це екстрено звернутись за медичною допомогою і своєчасно вакцинуватись.

Сказ тварин можна попередити. Найдієвіший спосіб – це вакцинація!

Зараження людини сказом відбувається в основному через укуси хворою твариною чи внаслідок попадання її слини на свіжі поранення, подряпини шкіри або слизові оболонки. Тільки вчасно наданий комплекс антирабічної допомоги може вберегти людей, які постраждали, від смертельних наслідків.

Наголошуємо на тому, що для недопущення сказу тварин необхідно щорічно робити щеплення всім домашнім улюбленцям, починаючи з 3-місячного віку.

Нижче надаємо перелік установ Донецької області, де проводять вакцинацію тварин проти сказу із застосуванням безкоштовної вакцини:

 

Алгоритм дій після укусу тварини

1. Повідомити ветеринарну службу по місцю знаходження про факт нападу тварин;

2. Промити рану, подряпини, заслинені місця струменем води — протягом 15 хвилин з господарським милом. Обробити краї рани спиртом або настоянкою йоду і накласти стерильну пов'язку;

3. Звернутись до лікаря-травматолога за місцем перебування або до хірурга.

4. Якщо ж немає можливості вдома провести таку обробку, слід одразу звернутися в лікарню для отримання первинної обробки пошкоджень та призначення, в разі необхідності, курсу щеплення проти сказу.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

44

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

92

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

54

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію