• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровчан закликають не зливати воду з батарей

eye

155

07.02.2024 09:30

Громада 1

img

Для забезпечення сталого забезпечення домівок покровчан теплом працівники КП «Покровськтепломережа» здійснюють контроль водно-хімічного режиму. Задля цього підприємство закупає хімічні реагенти, солі, ремонтує обладнання, витрачає воду та електроенергію. 
  
Як зазначає заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель, експлуатація теплових мереж без проведення хімводоочищення та хімічного контролю не можлива та категорично забороняється «Правилами технічної експлуатації теплових установок та мереж».

«Трапляється так, що часом мешканці зливають теплоносій з мережі, чомусь вважаючи, що зливши не достатньо теплу воду, швидше з?явиться гаряча. Але це помилка, яка несе збитки. Самовільне злиття теплоносія порушує роботу устаткування, за допомогою якого персонал котельні здійснює контроль водно-хімічного режиму. Для підтримання тиску в системі доводиться докачувати холодну воду, яку потрібно нагрівати, витративши час і паливо», - зазначив Олексій Стебель.

Як пояснив начальник КП «Покровськтепломережа» Дмитро Гордієнко, хімічний контроль забезпечує своєчасне виявлення порушень режимів роботи водо- підготовчого, теплотехнічного та тепломережного устаткування, що приводять до корозії, утворенню накипі як на теплових мережах так і внутрішньої системи опалення.

За останній рік підживлення системи водою склало 16 231м3 на суму 451,546 т. грн. На підставі цього збільшились витрати електроенергії, солі, витратні матеріали на ремонт хімічних насосів.  Особливо негативний вплив це має на температуру теплоносія, який проходить через поверхні нагріву у споживачів. Тобто, використовуючи воду з системи опалення споживач тим самим шкодить не тільки постачальнику теплової енергії, а в першу чергу собі», - підкреслив Дмитро Гордієнко.

КП «Покровськтепломережа» вчергове закликає як фізичних, так і юридичних осіб припинити шкодити роботі системи опалення і споживати теплову енергію відповідально.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Програма «Екологічними стежками України» - 2024: підтримка екологічного розвитку та психологічна реабілітація дітей Донеччини

Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко зустрілась з директорами шкіл Покровської ТГ.

eye

623

Громада 1

02 травня 2024 16:10

Захист недієздатних осіб у Покровській громаді здійснює опікунська рада

Серед важливих функцій, які виконує Управління соціального захисту населення міста Покровськ, є забезпечення соціального захисту недієздатних осіб, які досягли 18 років.

eye

622

Громада 1

02 травня 2024 13:20

Чергове засідання Покровської молодіжної ради: результати благодійної акції та участь у проєктах

У Покровську відбулось чергове засідання Молодіжної ради, яке провів її голова Олександр Нестеренко. На зустріч до активної молоді завітала начальниця Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання ДонОДА Лілія Золкіна

eye

653

Громада 1

02 травня 2024 11:45

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію