• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Фахівці Покровської МВА проводять інформаційну кампанію щодо дотримання «мовного» та «антиспиртового» Законів

eye

132

06.02.2024 14:45

Громада 1

img

Сектор торгівлі та підприємництва на постійній основі контролює ведення підприємницької діяльності у Покровській громаді. Комісія перевіряє дотримання підприємцями чинного Законодавства та проводить інформаційно-роз’яснювальні роботи.

У ході моніторингової роботи вже було відвідано десятки суб’єктів господарювання, які фактично здійснюють підприємницьку діяльність у центральній частині міста, а також близько 30 суб’єктів - на території м-н «Лазурний» та м-н «Шахтарський».

Як розповіла завідувачка сектору торгівлі і підприємництва Яна Маньковська, особлива увага приділяється виконанню розпорядження голови Донецької облдержадміністрації від 27.03.2015 року №115 «Про встановлення заборони щодо продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв» (зі змінами), наказу командувача оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» від 09.07.2022 № 16 «Про заборону торгівлі на території Донецької області алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі», необхідності отримання письмового погодження на здійснення виїзної (виносної) торгівлі. 

Керівництво Покровської МВА вкотре наголошує, що такі обмеження вводяться для забезпечення громадської безпеки та порядку. Просимо суб’єктів господарювання торговельної сфери та інших мешканців Покровської територіальної громади дотримуватися встановленої норми. 

Окрім дотримання Законів «Про захист прав споживачів», «Про правовий режим воєнного стану», Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів», у ході моніторингових візитів уважно перевіряють належне виконання Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

«Ми перевіряємо об’єкти торгівлі, сфери послуг та підприємництва. Планово проводимо інформаційно-роз'яснювальні роботи, нагадуємо підприємцям про їхні права та обов'язки. Звертаємо увагу на те, що повинні бути вивіски, покажчики, оголошення державною мовою. Також реагуємо на звернення споживачів, які вони залишають телефонуючи до Контакт-центру. Заявки можуть стосуватись неправомірного продажу алкогольних напоїв або порушення прав споживачів», – розповіла Яна Маньковська.

Крім того, для власників малого та середнього бізнесу функціонує Телеграм-канал, де оприлюднюється інформація та роз’яснення щодо актуальних грантових програм підтримки для малого і середнього підприємництва у Покровській громаді.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Програма «Екологічними стежками України» - 2024: підтримка екологічного розвитку та психологічна реабілітація дітей Донеччини

Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко зустрілась з директорами шкіл Покровської ТГ.

eye

806

Громада 1

02 травня 2024 16:10

Захист недієздатних осіб у Покровській громаді здійснює опікунська рада

Серед важливих функцій, які виконує Управління соціального захисту населення міста Покровськ, є забезпечення соціального захисту недієздатних осіб, які досягли 18 років.

eye

790

Громада 1

02 травня 2024 13:20

Чергове засідання Покровської молодіжної ради: результати благодійної акції та участь у проєктах

У Покровську відбулось чергове засідання Молодіжної ради, яке провів її голова Олександр Нестеренко. На зустріч до активної молоді завітала начальниця Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання ДонОДА Лілія Золкіна

eye

821

Громада 1

02 травня 2024 11:45

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію