• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Про надання цивільному населенню допомоги Сергій Добряк доповів на обласній нараді

eye

118

31.01.2024 17:16

Громада 1

img

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк взяв участь у засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Донецькій обласній державній адміністрації, обласній військовій адміністрації.

У ході онлайн-зустрічі особливу увагу було приділено питанню евакуації жителів Донеччини з зони активних бойових дій до більш безпечних регіонів України. 

Про вживання евакуаційних заходів у Покровській громаді та надання допомоги цивільному населенню доповів Сергій Добряк.

«Щоденно о 14:10 з м. Покровськ відправляється безкоштовний евакуаційний потяг до Львова. Раз у вісім днів мешканці Донеччини мають змогу виїхати ним до Житомирської області, де громадяни безкоштовно розміщуються у комунальних закладах та приватних будинках. У 2024 році з залізничного вокзалу ст. Покровськ до Житомирської області було евакуйовано 645 осіб. Покровськ також простягає руку допомоги та приймає громадян, які екстрено виїхали з гарячих точок області. У Покровську  облаштовано збірні евакуаційні пункти, де евакуйовані особи можуть перебувати тимчасово і далі відправитись до більш безпечних регіонів країни. Людям надається триразове харчування. При пунктах проходить постійне чергування представників соціальних та муніципальних служб, які перевіряють документи людей, розміщених у МКП, а у разі необхідності соціальні служби надають допомогу з відновлення втрачених документів. Люди отримують медичну допомогу, а також соціальний супровід під час тимчасового проживання, забезпечення одягом та побутовими речами». 

Учасники засідання також заслухали директора департаменту охорони здоров’я ДонОВА Володимира Колесника щодо забезпечення населення, зокрема дітей, медичними послугами на територіях Донецької області, наближених до лінії зіткнення.

Крім того, під час засідання було підбито підсумки роботи Координаційних центрів підтримки цивільного населення області та визначено напрями та план роботи на 2024 рік.

Минулого року одним з пріоритетних напрямків роботи Центру була реалізація Всеукраїнської програми ментального здоров’я. Про неї більш детально присутнім розповіла в.о. директора КНП «Психіатрична лікарня м. Маріуполь» — регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров'я у Донецькій області Ілона Кислицька.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Програма «Екологічними стежками України» - 2024: підтримка екологічного розвитку та психологічна реабілітація дітей Донеччини

Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко зустрілась з директорами шкіл Покровської ТГ.

eye

640

Громада 1

02 травня 2024 16:10

Захист недієздатних осіб у Покровській громаді здійснює опікунська рада

Серед важливих функцій, які виконує Управління соціального захисту населення міста Покровськ, є забезпечення соціального захисту недієздатних осіб, які досягли 18 років.

eye

627

Громада 1

02 травня 2024 13:20

Чергове засідання Покровської молодіжної ради: результати благодійної акції та участь у проєктах

У Покровську відбулось чергове засідання Молодіжної ради, яке провів її голова Олександр Нестеренко. На зустріч до активної молоді завітала начальниця Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання ДонОДА Лілія Золкіна

eye

657

Громада 1

02 травня 2024 11:45

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію