• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровському міському центрі зайнятості у форматі круглого столу відбулася зустріч з фахівцями Управління соціального захисту населення

eye

105

31.01.2024 11:35

Новини громад

img

30 січня фахівці Покровського міського центру зайнятості на чолі з директоркою Тетяною Радченко прийняли участь у засіданні круглого столу з представниками Управління соціального захисту населення Покровської міської територіальної громади. Були запрошені фахівці УСЗН Покровської військової адміністрації та відділу соціального захисту населення Удачненської та Гродівської селищних рад.

Темою заходу став комплекс соціальних послуг Державної служби зайнятості для учасників бойових дій та ВПО.

Під час зустрічі були висвітлені питання, які стосуються професійного навчання ВПО, осіб та учасників бойових дій за рахунок отриманого ваучера, в тому числі організації навчання УБД та осіб з інвалідністю внаслідок війни в центрах профтех освіти Державної служби зайнятості.

Також була висвітлена інформація про ряд активних програм Служби зайнятості, метою яких є врегулювання ринку праці відповідно до нових викликів, створення нових та збереження існуючих робочих місць. Було зазначено, що головною відмінністю є те, що діючі програми розраховані не тільки на офіційно зареєстрованих безробітних з числа учасників бойових дій, а й на Захисників, які не перебувають в центрі зайнятості на обліку, як безробітні.

Особливу увагу було акцентовано на професійній адаптації учасників АТО/ООС, які повернулися до мирного життя, адже для них робота – це не тільки матеріальна підтримка, а й дієвий спосіб соціальної реабілітації. Одним із актуальних напрямків на часі є участь в Державній програмі ”Грант для ветерана”, яка є ветеранським компонентом Урядової грантової програми “Власна справа” та в рамках якої учасники бойових дій, члени їх сімей та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть отримати грант на започаткування або розвиток власної справи.

Формат круглого столу передбачає живий діалог між його учасниками. Тому фахівці Покровського МЦЗ дали відповіді на питання, що виникли під час зустрічі. Таким чином, шляхом плідної співпраці надалі, об’єднавши спільні зусилля, ми зможемо підняти рівень соціальних послуг на більш ефективний рівень. Адже від рівня обізнаності кожного з нас та готовності надати фахову допомогу залежить, як наші Захисники, Захисниці та їх сім'ї повернуться до цивільного життя. Все буде Україна!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Офіційно. В Покровську сталась надзвичайна ситуація

Вчора, 1 травня, близько о 17.00 у місті сталась надзвичайна подія, внаслідок чого зазнали руйнувань та пошкоджень приватні будинки та особисте майно покровчан. На щастя, обійшлося без жертв.

eye

49

Громада 1

02 травня 2024 10:10

Підготовка кладовищ до поминальних днів: роботи з благоустрою територій тривають

Згідно із затвердженим графіком на всій території громади працівники КП «Покровська ритуальна служба» разом із фахівцями багатогалузевого комунального підприємства наводять лад на місцевих цвинтарях: завозять пісок, косять траву та вивозять сміття.

eye

16

Новини громад

02 травня 2024 09:30

«Ми стурбовані ситуацією на Донеччині та завжди готові підтримати цивільне населення», – Деніз Браун під час візиту до Покровська

Загострення військової ситуації на Донеччині та допомогу прифронтовим громадам регіону керівники Покровської МВА обговорили під час зустрічі з координаторкою ООН в Україні Деніз Браун, яка завітала до міста разом зі своїми колегами.

eye

92

Новини громад

01 травня 2024 14:56

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію