• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Спільно з мешканцями: комісія прийняла рішення щодо перейменування вулиць громади

eye

278

26.01.2024 18:00

Громада 1

img

Від самого початку підписання Президентом України законопроєкту №7253 «Про внесення змін до Закону України «Про географічні назви» щодо деколонізації топонімії та впорядкування використання географічних назв у населених пунктах України», згідно з яким в Україні публічний простір повинен бути звільненим від символів «руського міра», у Покровській громаді триває процес перейменування.

З цього приводу у Покровській МВА було створено робочу групу, до складу якої увійшли керівники військової адміністрації, члени Громадської та Молодіжної Рад, архітектори, краєзнавці, історики та представники інших структурних підрозділів органу влади. У ході роботи були підготовлені історичні довідки та визначено перелік вулиць та провулків, які підлягають перейменуванню.

«Зараз відбувається процес деімперіалізації, деколонізації та повного відновлення української історично-національної топоніміки, спотвореної до невпізнанності і стертої з нашої мапи колишнім тоталітарним режимом. Цей процес є актуальним, своєчасним та важливим для визволення та Перемоги нашої країни", –  зауважив  начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Першочергово члени робочої групи працювали з деколонізацією топонімів м. Покровськ. 26 січня, відбулося завершальне засідання, на якому було розглянуто пропозиції щодо нових назв 119 вулиць у 26 населених пунктів старостинських округів громади.

«Робота над перейменуванням топонімів почалась ще у березні минулого року. Це довготривалий процес, оскільки питання важливе та потребує особливої уваги та прискіпливої роботи. Адже є звернення щодо перейменування вулиць, яким не варто змінювати назви. Неодноразово комісія збиралась на обговорення, також протягом місяця надходили пропозиції від активних громадян.  Зараз ми спільно творимо нову історію сучасної та квітучої Покровської громади, яка є частиною могутньої європейської держави», –   розповіла заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

Під час прийняття рішень здебільшого було враховано  пропозиції активних мешканців громади. Примітно, що 13 вулиць тепер носитимуть назви імені воїнів, які загинули боронячи цілісність нашої держави.
 

«Покровська МВА на постійному зв’язку з родинами загиблих Захисників та Захисниць. Діалог налагоджено, тому надається допомога не лише з соцзабезпечення, а вони звертаються й за особистою підтримкою. І ми без вагань відгукуємось на їх прохання та пропозиції, адже вдячність Героям є довічною та лише словами її не висловиш. Приємно спостерігати, що більшість громадян усвідомлюють героїзм українських військовослужбовців», – підкреслила заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна.
 

Також у нових назвах простежується європейська складова міста, історичні постаті, українські митці, прізвища відомих людей Донеччини та, зокрема, нашої громади. 

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Програма «Екологічними стежками України» - 2024: підтримка екологічного розвитку та психологічна реабілітація дітей Донеччини

Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко зустрілась з директорами шкіл Покровської ТГ.

eye

92

Громада 1

02 травня 2024 16:10

Захист недієздатних осіб у Покровській громаді здійснює опікунська рада

Серед важливих функцій, які виконує Управління соціального захисту населення міста Покровськ, є забезпечення соціального захисту недієздатних осіб, які досягли 18 років.

eye

84

Громада 1

02 травня 2024 13:20

Чергове засідання Покровської молодіжної ради: результати благодійної акції та участь у проєктах

У Покровську відбулось чергове засідання Молодіжної ради, яке провів її голова Олександр Нестеренко. На зустріч до активної молоді завітала начальниця Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання ДонОДА Лілія Золкіна

eye

324

Громада 1

02 травня 2024 11:45

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію