• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Спільні шляхи допомоги мешканцям громади керівники військової адміністрації шукають разом із благодійниками

eye

204

19.01.2024 09:10

Новини громад

img

У Покровську відбулась зустріч керівників громади з міжнадною гуманітарною організацією Save the Children у співпраці з ГО "Аваліст", під час якої увагу було приділено питанню щодо відновлення пошкоджених будівель та активній допомозі місцевим мешканцям. 

Заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна підкреслила, що на теперішній час Покровська громада – це евакуаційний, логістичний і гуманітарний хаб.

«Зараз в нашій громаді проживають близько 56 тисяч людей, в тому числі 16 тисяч внутрішньо переміщених осіб. У громаді також близько 16 тисяч пенсіонерів та 2500 осіб з інвалідністю, яким потрібна всебічна допомога.  Небайдужість наших партнерів вселяє в нас впевненість у позитивному вирішенні навіть найскладніших завдань. Завдяки таким ініціативам мешканці Покровської громади можуть відчути підтримку в цей нелегкий час», — зазначила заступниця.

Міжнародна гуманітарна організація співпрацює з Покровською МВА від початку повномасштабної війни та надає всебічну допомогу мешканцям громади. 

Неодноразово від Save the Children до міста надходили продуктові набори, засоби особистої гігієни. Покровчани також мали змогу отримати від них фінансову допомогу на відновлення пошкоджених будинків.

Аби оцінити обсяги руйнувань та необхідної допомоги, благодійники разом із керівниками Покровської МВА пройшлися містом та оглянули зруйновані ракетами будівлі. Зокрема, готель та житлову багатоповерхівку, які потрапили під обстріл 7 серпня минулого року. Побували і у приміщенні Управління соціального захисту населення, яке зазнало значних пошкоджень 13 жовтня 2023 р. 

Про те, як зараз працює колектив Управління після переїзду до нового приміщення та які послуги надають населенню, благодійникам розповіла начальниця УСЗН Ірина Бонзюх.  

За її словами, наразі є гостра потреба в соціальному транспорті для евакуації та переміщення осіб з інвалідністю, придбання палива для незахищених верств населення, а також оздоровленні дітей.

Окремо присутні обговорили можливість придбання медикаментів, планшетів для надання якісних освітніх послуг, а також адресної допомоги, зокрема, будівельних матеріалів для мешканців громади, домівки яких зазнали руйнувань внаслідок обстрілів.

Наприкінці зустрічі благодійники також відвідали реабілітаційний центр осіб з інвалідністю «Милосердя», де поспілкувались з колективом педагогів та вихованцями. На знак вдячності за візит діти подарували гостям сумки, розмальовані власноруч.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Повстане Україна. У Покровській громаді вшанували пам'ять дисидента Анатолія Лупиноса

Сьогодні, у День пам’яті жертв політичних репресій, мешканці Новотроїцького старостинського округу вшанували пам’ять українського політичного та громадського діяча, дисидента, члена УНА-УНСО, поета Анатолія Лупиноса.

eye

24

Новини громад

19 травня 2024 10:30

Сумна звістка: Покровська громада втратила ще одного Героя

16 травня, під час захисту Батьківщини, в зоні виконання бойових завдань на Херсонщині, героїчно загинув стрілець-санітар 3 відділення морської піхоти військової частини, матрос Михайло Маричев, 2003 року народження.

eye

34

Громада 1

18 травня 2024 15:30

За участю представників громад у Києві обговорили стратегію відбудови країни

15 та 16 травня в Києві вдруге пройшов УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС, ключовою темою якого стало відновлення України з урахуванням вимог безбар?єрності та інклюзивності.

eye

48

Громада 1

18 травня 2024 14:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію