• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Землевпорядникам старостинських округів громади роз'яснили про податкові зобов'язання

eye

191

18.01.2024 19:30

Громада 1

img

Під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка та за участю начальника Управління земельних ресурсів та АПР Дмитра Кюрджиєва відбулася нарада з землевпорядниками старостинських округів громади. 

На порядку денному було три питання, перше з яких стосувалось мінімального податкового зобов’язання.

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк наголосив на важливості своєчасної сплати податків, від надходження яких залежить рівень надання комунальних послуг та розвиток громади в цілому.

«Сплата нового податку МПЗ (мінімальне податкове зобов'язання) — це не лише фінансова відповідальність, а й наповнення бюджету Покровської громади. Своєчасно сплачені податки — це гарантія якісного водо- та теплопостачання, вивозу сміття та інших послуг для всіх мешканців. Висловлюю щиру вдячність нашим аграріям та сільгоспвиробникам, які не лише сумлінно працюють, але й виконують свої податкові зобов'язання», — зазначив Сергій Добряк.

Своєю чергою, землевпорядники висловили прохання до очільника громади зібратись з представниками податкової інспекції для детального роз'яснення питань, пов'язаних із малим податковим зобов’язанням.

Також учасники наради обговорили питання повернення відумерлої спадщини. За словами начальника Управління земельних ресурсів та АПР Дмитра Кюрджиєва, нещодавно було виявлено 200 га землі, які не оформлені вже протягом багатьох років.

«Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність громади. Надалі, земельні ділянки, які будуть визнані комунальною власністю громади, Управління земельних ресурсів та АПР виставлятиметься на електронні торги. Таким чином, спадкоємцям рекомендується подавати відповідні заяви на прийняття спадщини вчасно, інакше ці земельні ділянки можуть перейти у власність територіальної громади», — зазначив Дмитро Кюрджиєв.

Також обговорили питанння земельної реформи. В Україні стартував з 1 січня 2024 року закон про те, що відтепер можна придбати сільськогосподарські угіддя зможуть не тільки громадяни, а й юридичні особи. Українським компаніям дозволено купувати не більше 10 тис. га. 
Закон забороняє іноземцям купувати землю в Україні. У Верховній Раді України було зареєстровано законопроєкт №10366 про відтермінування нового етапу земельної реформи на рік — до 1 січня 2025 року.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

53

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

Покровська громада зазнала непоправної втрати. Загинув голова фермерського господарства «Злагода»

Вчора, 27 червня, внаслідок обстрілу з боку російських військ села Ясенове від отриманих поранень помер Дмитро Михайлович Рижко.

eye

44

Громада 1

28 червня 2024 15:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію