• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Травми під час обстрілу: що важливо знати та як вберегтися

eye

146

17.01.2024 17:47

Новини громад

img

У зв'язку із постійними обстрілами з боку рф, мешканці Покровської громади стають жертвами тяжких травм, зокрема контузій та струсів головного мозку, баротравм та акустичних травм, які виникають внаслідок вибухової хвилі. 

Важливо відзначити, що акубаротравма, тобто травма внутрішнього вуха, може призвести до серйозних порушень слуху та інших неврологічних симптомів.

«Зазвичай всі травми люди отримують внаслідок вибухової хвилі. Це може призвести до акубаротравми з наслідками, такими як запаморочення, порушення вестибулярного апарату та виражений головний біль. Хворі скаржаться також на закладеність вух або може бути лікворея — виділення крові з зовнішнього слухового проходу», — зазначає лікар-невролог Покровської КЛІЛ Валерія Бондаренко. 

Пацієнтів, які потрапляють до лікарні після обстрілів, обстежують лор-лікарі та отоневролог. В разі розриву барабанної перетинки проводиться оперативне втручання в умовах лор-відділення. Лікування неврологічних, вестибулярних та проблем слуху зазвичай триває 2-3 тижні, а пацієнти виходять із лікувального закладу зі відновленим здоров'ям.

«Дуже важливо звертатися до медичного закладу негайно після обстрілу, оскільки акубаротравма може призвести до повної втрати слуху, і своєчасна медична допомога може врятувати ваше здоров'я», — підкреслює лікар Покровської КЛІЛ. 

Протягом 2023 року в медзакладі проходили лікування 11 пацієнтів із мінно-вибуховими травмами та 1 особа із наслідками акубаротравми. 

Вберегтися від таких травм дуже важко, але рекомендується за можливістю під час обстрілу міцно закрити вуха руками, відкрити рот та глибоко дихати.

Також лікарі зазначили, що симптоми можуть з'явитися не відразу після обстрілу, а протягом декількох діб. З'являється виражений головний біль, запаморочення, закладеність вух, нудота, блювання, порушення координації. Важливо в такому випадку швидко звернутися до лікаря та отримати медичну допомогу.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Вшановуючи пам’ять: біля місць поховання Захисників України замайоріли нові прапори

У Покровській громаді працівники КП «Ритуальна служба» провели заміну прапорів на флагштоках біля могил загиблих Героїв.

eye

24

Громада 1

07 травня 2024 19:30

Медичне обладнання та меблі: від благодійників до Покровського ЦПМСД надійшов вантаж гуманітарної допомоги 

Від філії асоціації «Ерцте дер Вельт» в Україні лікарями первинної ланки медицини отримано різноманітне обладнання, меблі, медичні вироби та лікарські засоби. 

eye

48

Новини громад

07 травня 2024 17:18

До уваги роботодавців!

Покровський міський центр зайнятості Донецької області підтримує роботодавців, які працевлаштовують людей з інвалідністю. Якщо Ви нещодавно прийняли на роботу людину з інвалідністю або плануєте це зробити, ми готові Вам допомогти.

eye

30

Новини громад

07 травня 2024 15:25

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію