• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Поточний стан справ в громаді керівники Покровської МВА обговорили на спільній нараді

eye

243

17.01.2024 12:30

Новини громад

img

Сьогодні, 17 січня, під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка відбулась апаратна нарада, в ході якої були розглянуті питання щодо цивільного захисту населення, роботи об'єктів критичної інфраструктури та гуманітарної допомоги постраждалим від обстрілу.

За словами заступника начальника Покровської МВА Олексія Стебеля, зусилля комунальників спрямовані на забезпечення сталої роботи об'єктів критичної інфраструктури та благоустрій громади, зокрема на очищення доріг від снігу, боротьбу з ожеледицею та інші заходи з покращення міського середовища.

«За останню добу було залучено вісім одиниць спеціалізованої техніки, яка невпинно працює над розчищенням доріг від снігу. Загалом використано понад 126 тонн протиожеледних матеріалів. Прочищено понад 465 кілометрів доріг», — розповів Олексій Стебель.

Також заступник додав, що особлива увага приділяється також посипці тротуарів та зупинок громадського транспорту, куди залучено 60 робітників КП “Багатогалузеве комунальне підприємство” дільниці «Чисте місто». Цілеспрямована робота комунальників спрямована на створення комфортних умов для мешканців міста в умовах негоди та зимового періоду.

Крім того, в місті активно працює комісія з ліквідації наслідків обстрілів та відновлення житла після вторгнення росії в Україну. На сьогодні обстежено 5 закладів соціальної сфери, 1 заклад критичної інфраструктури, 26 багатоквартирних будинків, 20 квартир, 70 приватних будинків.

Інтенсивність обстрілів Покровської громаді збільшується. Задля забезпечення захисту мирних жителів, за останню добу вдалося евакуювати 21 особу в безпечні регіони. З урахуванням зростання загрози, населенню рекомендується активно скористатися можливостями евакуації, спрямованими на забезпечення особистої безпеки.

Муніципальна служба правопорядку продовжує проводити заходи для забезпечення громадського порядку та безпеки мешканців.

Зокрема, інспектори муніципальної служби проводять роз?яснювальну роботу з підприємцями щодо підтримання благоустрою біля місцевих магазинів, кав'ярень та інших установ. Загалом було охоплено 152 об'єкти, власникам яких було роз’яснено про необхідність прибирання снігу на прилеглій території.

Крім того, у зв'язку із постійним коливанням температури зростають ризики провалення під лід. Муніципальна служба правопорядку нагадує батькам про необхідність роз’яснення дітям правил безпеки на водоймах.

 

Заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна розповіла, що благодійний фонд «Янголи Спасіння» надав покровчанам 535 будівельних наборів, які стали допоміжним матеріалом для власників пошкоджених будинків. 

«Ці комплекти включають різноманітні будматеріали, такі як тарпаулін, листи OSB, цвяхи, дошки, рейки, саморізи, монтажна піна та плівка. Крім того, міжнародні донори продовжують надавати фінансову допомогу у вигляді 10 800 грн, тим, хто постраждав від останніх подій. Передбачається, що ці кошти підуть на проведення екстрених робіт з відновлення пошкодженого майна мешканців», — зазначила Олена Харчевна. 

За словами заступниці очільника громади Наталії Іваньо, гуманітарний штаб Покровської МВА разом з Координаційним комітетом самоорганізації населення продовжує активно взаємодіяти з донорами та гуманітарними організаціями та надають допомогу всім, хто її потребує.

«У цей важкий час подолати всі виклики, з якими щодня зіштовхується наша громада, можна лише разом. Дякуємо нашим благодійникам та донорам за вчасну та вкрай важливу допомогу. Особлива подяка інспекторам Комітету самоорганізації населення, старшим будинків, квартальним та активним мешканцям громади, які, попри всі складнощі, працюють задля добробуту Покровської ТГ», — наголосила Наталія Іваньо. 

Всі сфери життєдіяльності громади були ретельно обговоренні керівниками військової адміністрації та окреслені основні напрямки роботи на найближчий період, враховуючи актуальну ситуацію в регіоні.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію