• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Комісія Покровської МВА обстежила 70 пошкоджених приватних домоволодінь та 25 багатоповерхівок

eye

178

16.01.2024 18:48

Новини громад

img

З початку війни Покровська громада понад 50 разів потрапляла під ворожі обстріли з боку рф. Останні масовані атаки завдали значних збитків для мирного населення. Пошкоджено об’єкти соціальної сфери, багатоповерхівки, приватні будинки.
 
Масштаби руйнувань фіксує комісія з ліквідації наслідків обстрілів та відновленню житла після вторгнення рф в Україну. Якщо комісією встановлено наявність руйнувань опорних конструкцій, документи надаються до комісії з обстеження будівель та споруд, які потребують відновлення або встановлення факту непридатності до проживання. Вона ж і надає висновки щодо придатності/непридатності для подальшої експлуатації пошкоджених будівель.

За словами начальника Управління капітального будівництва Данила Проскуренка, з першого дня нового року до контактного центру надійшло 386 заявок щодо пошкодженого житла внаслідок обстрілів 31 грудня 2023 року, 5 та 6 січня 2024 року.

На сьогодні комісією вже обстежено 5 закладів соціальної сфери, 1 заклад критичної інфраструктури, 26 багатоквартирних будинків та 70 приватних домоволодінь. Робота в цьому напрямку триває щодня.
Лише за сьогодні комісія обстежила 12 об’єктів, які потрапили під обстріл 31 грудня 2023 року.

«Під час огляду будинків фіксуються пошкодження покрівлі, віконних та дверних отворів, а також внутрішнього оздоблення, таких як шпалери та штукатурення. Також звертаємо увагу на пошкодження стелі, стін, підлоги. Все заміряємо, фіксуємо», – розповів Данил Проскуренко.

За добу в середньому комісія обстежує від 10 до 15 будинків та квартир. Під час роботи складається акт обстеження, який згодом можна буде отримати в приміщенні Управління капітального будівництва.

З цими актами та документами на об’єкт нерухомого майна мешканцям Покровської громади необхідно звернутися до ЦНАПу, де потрібно внести дані до реєстру пошкодженого та знищеного майна.

«Лише після цього власник має право на отримання компенсації за державною програмою "єВідновлення". Це обов'язкова процедура, яку необхідно пройти в застосунку «ДІЯ», — зазначив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Також він наголосив, що здійснити її може лише власник пошкодженого майна.

«Безумовно, ми приділяємо велику увагу мешканцям, у яких зруйноване або пошкоджене житло. Допомагаємо будівельними матеріалами. Над відновленням будинків працюють ремонтні бригади. Крім цього, за графіком виконуємо обстеження будівель, які потрапили під ворожі обстріли. Обсяг роботи великий, тож просимо мешканців громади дочекатись своєї черги. Всі заявки, які надійшли до контактного центру, будуть опрацьовані. До цього ми докладаємо усіх зусиль», – зауважив Олексій Стебель.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

«Ми стурбовані ситуацією на Донеччині та завжди готові підтримати цивільне населення», – Деніз Браун під час візиту до Покровська

Загострення військової ситуації на Донеччині та допомогу прифронтовим громадам регіону керівники Покровської МВА обговорили під час зустрічі з координаторкою ООН в Україні Деніз Браун, яка завітала до міста разом зі своїми колегами.

eye

80

Новини громад

01 травня 2024 14:56

Профілактика – запорука безпечних умов праці

Кожен з нас знає, що здоров'я – це наш найцінніший ресурс. Так само, як ми піклуємося про своє здоров'я, необхідно піклуватися і про "здоров'я" нашого обладнання.

eye

18

Новини громад

01 травня 2024 14:00

Підтримка цивільного населення: під час засідання обговорили питання інтеграції ВПО-мешканців громади та залучення переселенців до роботи

30 квітня під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення Покровської громади

eye

67

Громада 1

01 травня 2024 13:55

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію