• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Культура під час війни: як у Покровську працюють над збереженням культурної спадщини

eye

244

16.01.2024 15:02

Громада 1

img

Покровський історичний музей постійно шукає шляхи розвитку та збереження культурної спадщини громади, один з яких – участь у грантових проєктах.

Зокрема, починаючи з 2017 року, музей бере участь у грантових програмах Українського культурного фонду. Цьогоріч вже подано заявку на участь у програмі «Культурна спадщина» з проєктом  «Створення концепції культурного центру імені Миколи Леонтовича».

У разі схвалення цієї грантової заявки буде розроблено концепцію щодо відновлення та відображення наповнення культурного центру, розташованого на базі будинку колишнього залізничного училища Міністерства народної освіти, в якому з 1904 по 1908 рік викладав Микола Леонтович.

За словами директорки Покровського історичного музею Ангеліни Рожкової, до втілення задуму залучатимуться архітектори, краєзнавці, дизайнери, музейники, культурологи, діячі культури та громадські активісти.

«Будинок знаходиться в автентичному стані, втім, зараз йдеться лише про можливість створення концепції його наповнення, а от шляхи  впровадження шукатимемо вже після. Також плануємо створити 3-Д модель будівлі та відео з субтитруванням декількома мовами. У нас вже існують домовленості з ключовими діячами в культурній сфері України з популяризації та дослідження життя й творчості Миколи Леонтовича, тож у випадку підтримки проєкту, ми отримаємо дійсно гідний культурний продукт», — зазначила Ангеліна Рожкова.

Також Покровський історичний музей для участі у грантових програмах готує ще два проєкти - «Покровськ: до козацьких витоків» задля меморіалізації козацького коріння Донецького краю та «Відновлення культурно-мистецької діяльності» для поновлення екскурсій етнографічною експозицією «Марко Залізняк: щоденник фотоаматора».

Історичний музей Покровська за грантової підтримки фонду вже успішно реалізував два культурні проєкти, в рамках яких запущено екскурсії старим містом, оновлено вітрини у виставковій залі, створено виставку «Межа» та створено етнографічну колекцію «Марко Залізняк: щоденник фотоаматора».

Нагадаємо, Український культурний фонд — це один із найбільших державних донорів, який підтримує митців та діячів культури. Підтримка проєктів та розподілення коштів здійснюється на конкурсних засадах.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Офіційно. В Покровську сталась надзвичайна ситуація

Вчора, 1 травня, близько о 17.00 у місті сталась надзвичайна подія, внаслідок чого зазнали руйнувань та пошкоджень приватні будинки та особисте майно покровчан. На щастя, обійшлося без жертв.

eye

36

Громада 1

02 травня 2024 10:10

Підтримка цивільного населення: під час засідання обговорили питання інтеграції ВПО-мешканців громади та залучення переселенців до роботи

30 квітня під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення Покровської громади

eye

69

Громада 1

01 травня 2024 13:55

ЦНАП у Покровську працює в штатному режимі: звертайтеся та отримуйте якісні послуги

Центр надання адміністративних послуг міста Покровськ працює в штатному режимі. Адміністратори надають весь перелік послуг, які затверджені розпорядженням начальника військової адміністрації. Наразі, це 339 послуг, з якими можна ознайомитися на офіційному

eye

35

Громада 1

01 травня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію