• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Із вдячністю за допомогу та планами на співпрацю: в Ужгороді представники Покровської МВА зустрілись із благодійниками

eye

180

15.01.2024 13:49

Новини громад

img

Покровська міська військова адміністрація продовжує забезпечувати сталу роботу гуманітарних хабів «Єднання» в містах Чернівці, Кропивницький, Червоноград Львівської та Хуст Закарпатської області.

Підтримка та розвиток наявних зв’язків з благодійними організаціями та налагодження нових стали дуже актуальним, адже зменшення потоку гуманітарної допомоги до України також відбилося на її надходженні до Покровської громади. У зв’язку з цим загострилося питання забезпечення гуманітарною допомогою ВПО, якими опікуються гуманітарні хаби у безпечних регіонах України.

На цей час на обліку в гуманітарному хабі «Єднання» у мсті Хуст перебуває 553 внутрішньо переміщені особи з Покровського району, Бахмутської та Вугледарської громад Донецької області, в тому числі 137 дітей до 14 років, 114 осіб пенсійного віку, 32 особи з інвалідністю та 6 багатодітних сімей.

Керівник гуманітарного хабу «Єднання» у мсті Хуст Віктор Грицак та Олег Фролов, як особа яка відповідає в громаді за створення та стале функціонування гуманітарних хабів, провели низку зустрічей у мсті Ужгород з представниками благодійних організацій.

 

Протягом минулого року Ужгородський офіс Міжнародної організації з міграції (МОМ) забезпечив всіх ВПО, які перебувають на обліку в гуманітарному хабі «Єднання» в місті Хуст гігієнічними наборами, постільною білизною та посудом, а також сприяв проведенню низці тренінгів з психологічної підтримки та екскурсій історичними та культурними місцями Закарпаття.

Олег Фролов та Віктор Грицак зустрілися з координаторкою програми МОМ з психічного здоров'я та психосоціальної підтримки в Закарпатській області Оленою Шенцевою, психологом Оленою Хомич та фасилітатором діалогів Юлією Дуб. Представники Покровської громади вручили благодійникам подяку за підписом начальника Покровської міської військової адміністрації Сергія Добряка.

На зустрічі обговорювалися плани щодо співпраці у 2024 році, серед головних є такі:

  • психологічні тренінги;
  • гуманітарна допомога вразливим категоріям ВПО (пенсіонерам 70+, інвалідам та багатодітним сім'ям);
  • проведення майстер - класів з різних видів мистецтв за інтересами ВПО;
  • проведення екскурсій історичними та культурними місцями Закарпаття;
  • надання індивідуальних консультаційних послуг за потребами ВПО.

Олег Фролов і Віктор Грицак зустрілися також з головою правління ГО "Фонд "Якість Життя" Наталією Журавльовою та менеджеркою з міжнародних зв'язків Яніною Ломака аби подякували за допомогу. Адже з самого початку війни ГО "Фонд "Якість Життя" забезпечує мешканців Покровської громади гуманітарною допомогою – продуктовими наборами та засобами гігієни. Наприкінці минулого року з фондом було досягнуто домовленостей про забезпечення гуманітарною допомогою ВПО, які перебувають на обліку в гуманітарному хабі «Єднання» у мсті Хуст.

Наступна зустріч відбулася з Президентом «Ротарі клуб Ужгород» Олегом Лукшею та директором Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України Тетяною Андрусь. Минулого року від «Ротарі клубу Ужгород» донеччани отримували продуктові набори та одяг. Під час зустрічі домовилися про подальшу співпрацю.

Представники Покровської громади були дуже задоволені результатами зустрічей оскільки з’явилась впевненість у повному забезпеченні гуманітарною допомогою ВПО, що перебувають на обліку у гуманітарному хабі «Єднання», протягом 2024 року.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію