• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Річний звіт Ради ветеранів: активність, співпраця, енергійність

eye

212

12.01.2024 17:10

Громада 1

img

Покровська МВА тісно співпрацює з Радою ветеранів, підтримує та забезпечує всім необхідним  старше покоління громади, тим самим дотримується виконання закону України «Про статус ветеранів Війни та праці та гарантії їх соціального захисту». У 2023 році спільними зусиллями було зроблено чимало роботи, про яку члени Ради звітували під час спільної зустрічі з керівниками міської військової адміністрації.

«Наш обов'язок – підтримувати та бути вдячними людям  похилого віку за все, що вони зробили для розвитку нашого суспільства і нації. Важливо стимулювати людей поважного віку до активної участі в соціальному житті. З урахуванням світового досвіду робота з літніми людьми у Покровській громаді спрямована на розширення можливостей долучатися до соціальної діяльності, брати активну участь у процесах ухвалення рішень щодо їхнього життя», – поділився начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Станом на сьогодні на обліку в Покровській міській організації ветеранів, за документами, перебуває близько 4 810 осіб, які об'єднані у 44 первинні організації. За словами голови Ради Олександра Іващенко, зберегти на обліку всіх ветеранів та ветеранських кадрів, а також офісні приміщення як у Покровській громаді вдається саме за підтримки місцевих органів влади.

«Ветерани, попри свій поважний вік та багатовіковий стаж, продовжують робити вагомий внесок у життя та розвиток громади, працювати на благо всіх нас. Тому наш обов’язок - сприяти формуванню у суспільстві шанобливого ставлення до старшого покоління, гарантувати їх соціальну та фінансову підтримку», - зазначила заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна.

Згідно зі звітами голів організацій, основну кількість ветеранів старшого покоління становлять учасники війни, діти війни, ветерани праці. Маючи активну життєву позицію, вони інтегровані у майже всі сфери життєдіяльності громади – від участі у міських заходах, присвячених вшануванню та відзначенню урочистих подій, до розподілу гуманітарної допомоги.

Зокрема, минулого року члени Ради ветеранів зустрічались з депутатами Верховної Ради, відвідували різноманітні тренінги та лекції, присвячені запобіганню домашньому насиллю. Вони також взяли участь у понад 10 урочистих заходах, таких як «День людей з інвалідністю», «Масляна», «День весни», «День людини похилого віку» тощо.

«Працелюбність наших людей поважного віку захоплює. Вони вже багато років йдуть за покликанням своєї душі та демонструють самовідданість. Це не може не викликати повагу. Члени Покровської міської організації ветеранів є прикладом професіоналізму, згуртованості та рішучої сили для молодого покоління. Переконана, що саме спільними зусиллями нам вдасться вистояти та зробити Покровську громаду непереможною та розвиненою», – зауважила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

Окрім цього, ветерани брали активну участь у конкурсах, які Покровська МВА сумісно з Управлінням соціального захисту населення організували спеціально для членів міських суспільних організацій. Так, за вагомий внесок у здійснення програми соціального розвитку міської територіальної громади, активну та громадську позицію члени Ради ветеранів отримали подарунки та премії.

«Дякуємо керівництву Покровської МВА за підтримку та всебічну допомогу мешканцям похилого віку. Приємно, що до ветеранів дослухаються, пам'ятають і розуміють. Старше покоління дійсно намагається працювати на благо громади, за що постійно отримуємо вдячність у вигляді не лише слів, а й спільних дій на користь всіх верств населення», –  підкреслив Олександр Іващенко.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію