• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Епідситуація в Покровській громаді 

eye

223

12.01.2024 09:22

Громада 1

img

Станом на сьогодні ситуація з гострими респіраторними інфекціями в нашому регіоні є цілком стабільною. Порівняно з минулим роком, захворюваність виявляється меншою.

З 1 по 10 січня поточного року зареєстровано 240  осіб, які звернулися із симптомами гострої респіраторної вірусної інфекції (ГРВІ), при цьому 50% з них – діти. Це вдвічі менше, аніж зафіксовано за цей період торік. Випадків COVID-19 наразі зафіксовано 30, також — декілька пневмоній. Щодо захворювання на грип наразі не виявлено.

COVID-19 важко відрізнити від ГРВІ, оскільки терміни та характер проходження обох інфекцій подібні. Зараз він активно циркулює в громаді, проте в основному має легкий перебіг. Найбільше загрози він становить для осіб похилого віку та тих, хто має хронічні захворювання, зокрема такі як астма. Щодо дітей, вони переносять COVID-19 значно легше, ніж дорослі.

«На щастя, госпіталізацій поки не було, і всі хворі отримують амбулаторне лікування. Ми також рекомендуємо всім носити маски, особливо при наявності симптомів захворювання, оскільки є багато видів респіраторних інфекцій, які передаються повітряно-крапельним шляхом. Маска допоможе запобігти поширенню інфекції серед навколишніх. Бережіть себе та інших», — закликала медичний директор ЦПМСД Олена Пономаренко.

Звертаємо увагу громадян, якщо у вас є симптоми ГРВІ, слід зателефонувати до контактного центру лікарні та записатися на прийом до лікаря: 0 (50) 482 89 91.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію