• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Міцно тримають комунальний фронт: вже другу добу працівники КП «Покровськводоканал» ліквідовують аварійну ситуацію у Родинському

eye

199

11.01.2024 15:31

Громада 1

img

Поки герої-захисники боронять нашу країну від ворогів безпосередньо на лінії вогню, інші герої тримають не менш важливий комунальний фронт. Вони тут, в тилу, роблять все можливе, щоб населені пункти продовжували жити та працювати.

На заваді не стають навіть несприятливі погодні умови. Як от, фахівці КП «Покровськводоканал» вже другу добу при температурі повітря -15 градусів, до поясу у багнюці працюють над усуненням витоку на сталевому трубопроводі у м. Родинське. 

Для того, щоб жителі багатоквартирних будинків у південній частині міста продовжували отримувати водопостачання, комунальники вимушені замінювати зношені труби. Для цього вони застосовують спецтехніку та  альтернативні джерела живлення. У пригоді стають й професійні хитрощі, набуті за роки важкої щоденної праці.

За словами головного інженера комунального підприємства Максима Вакуленка, аварійна ситуація на цій ділянці сталась 10  січня. Робітники «Покровськводоканалу» виїхали на місце того ж дня. Спеціалісти з’ясували, що через тривалу експлуатацію трубопроводу тріщина на сталевій трубі пішла під проїзну частину, що ще більш ускладнило роботу з ремонту мережі. Тому, було прийнято рішення тимчасово призупинити роботу підвищувальної насосної станції, яку, попри складнощі у роботі, знову було запущено у роботу вже ввечері.

«На місці працює бригада з 3 осіб, які виконали розкопку котловану, відкачали воду, замінили трубопровід на поліетиленову трубу Д-63мм та встановили муфту. Роботи продовжуються у проміжок часу з 11:00 до 16:00 поки вода на місто не подається, щоб не завдавати мешканцям незручностей через відсутність водопостачання», — розповів Максим Вакуленко.

Зараз комунальники знаходяться на стадії завершення ремонту —  встановлюють опорні споруди, після чого виконають роботи з благоустрою. 

Саме завдяки злагодженій роботі комунальних підприємств населені пункти Покровської громади забезпечені світлом, водою, газом, вивозиться сміття, прибираються вулиці, ремонтуються пошкоджені будинки.

"З першого дня війни ми продовжили щодня чітко виконувати свою роботу. Ліквідовувати аварійні ситуації доводиться в надскладних умовах, але всі мотивовані, не падають духом, бо кожен живе в Покровській громаді і знає, що це на благо усіх мешканців", —  зауважив майстер північної ділянки КП «Покровськводоканал» у м.Родинське Віктор Черкашин.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію