• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Підбили підсумки року та окреслили плани на майбутнє: відбулась зустріч з фермерами громади

eye

237

11.01.2024 13:44

Новини громад

img

Під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка та за участю начальника Управління земельних ресурсів та АПР Дмитра Кюрджиєва відбулася нарада з керівниками сільськогосподарських підприємств, які здійснюють свою діяльність  на території громади.

Сьогодні в громаді функціонує 26 агропідприємств, які вносять вагомий економічний та соціальний вклад в розвиток сільських територій та наповнення місцевого бюджету. 

«Хочу подякувати нашим аграріям, адже праця, яку вони сьогодні виконують, дуже важка та кропітка. Є обстріли, пошкодження будівель, та на превеликий жаль, втрачені життя. Але вони працюють, незважаючи ні на що. Так за 2023 рік місцеві аграрії зібрали врожай зернових та олійних культур з площі понад 19 тис. га з урожайністю 33,3 ц/га (зернових) та 20,7 ц/га (олійних). Під врожай 2024 року засіяно понад 9 тис. га озимих культур», — зазначив начальник Управління земельних ресурсів та АПР Дмитро Кюрджиєв.

Одна з ключових тем наради стосувалась можливості продовження роботи на землі в окремих районах, які знаходяться в безпосередній близькості до лінії фронту. 

Учасники зустрічі, на яку завітав і начальник відділу військового обліку Покровської МВА Анатолій Чайка, підкреслили необхідність отримання фермерськими господарствами статусу критичної інфраструктури, щоб забезпечити бронювання працівників у разі потреби. 

Так на сьогодні 10 сільгосппідприємств громади визнані критично важливими, що дає їм право забронювати 50% військовозобов'язаних робітників. 

Начальник Управління земельних ресурсів та АПР Дмитро Кюрджиєв звернув увагу присутніх і на питанні щодо формування реєстру земель відумерлої спадщини, на ділянках яких протягом 7 років відсутні спадкоємці.

«На теперішній час до міськрайонного суду передано на розгляд 10 позивних заяв про визнання спадщини відумерлою.  Надалі, земельні ділянки, які будуть визнані комунальною власністю громади, Управління виставлятиме на електронні торги», - зазначив Дмитро Кюрджиєв. 

Також було наголошено на необхідності сплати нового податку МПЗ (мінімальне податкове зобов'язання) для поповнення бюджету громади.
Очільник громади зазначив, що взята на себе відповідальність за своєчасну сплату податків, позитивно відображається на комунальних послугах та розвитку громади в цілому.

«Своєчасно сплачені податки  - це і вода, і світло, й інші послуги, які отримують мешканці Покровської громади. Дякую нашим аграріям, сільгоспвиробникам, які сумлінно працюють та сплачують всі необхідні податкові зобов’язання», — зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

12

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

12

Новини громад

03 травня 2024 14:00

Мешканців громади привітали з Великодніми святами

Напередодні Великого Христового Воскресіння, яке віряни східного обряду цьогоріч відзначатимуть 5 травня, вже за доброю традицією мешканці громади отримали від Покровської МВА вітання та запашні паски.

eye

23

Громада 1

03 травня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію