• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Комісія обговорила питання безпеки та захисту малолітніх мешканців Покровської громади

eye

225

11.01.2024 11:30

Громада 1

img

У Покровській громаді питання захисту прав дітей постійно перебувають у фокусі уваги через їх особливу вразливість та незахищеність. Для результативного розв'язання проблем виховання, всебічного розвитку та забезпечення найкращих інтересів кожної дитини, реалізації її права на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист працює комісія з питань захисту прав дитини.

На черговому засіданні, яке відбулось під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Олени Харчевної та за участі Наталії Іваньо, члени комісії відповідно до покладених на них завдань, розглянули питання, які потребують колегіального вирішення.

«Права дитини вважаються однією з найбільш важливих складових сучасного міжнародного та національного права. Охорона і захист цих прав стають основою стабільності та гармонії в громаді. Одним із ключових завдань, яке має сприяти захисту прав дитини в умовах збройної агресії є систематичні дії зі збирання, фіксації та запобігання всіх випадків порушень прав дитини. Структурні підрозділи Покровської МВА вживають необхідних заходів задля дотримання принципу забезпечення дітям найкращих їх інтересів», - зазначила Олена Харчевна.

Зокрема, члени комісії ретельно вивчили питання, що стосується: надання неповнолітнім статусу дитини, позбавленої батьківського піклування; статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій; доцільності позбавлення батьківських прав; призначення опікунів над майном малолітніх тощо.

«Наполегливо розв’язуючи окреслені проблеми та впроваджуючи відповідні заходи, ми здатні наблизити майбутнє, в якому кожна дитина в Україні матиме доступ до належного догляду, а отже, кращі перспективи на майбутнє. Разом ми можемо створити систему опіки, яка на перше місце ставить добробут та розвиток усіх дітей Покровської громади», - підкреслила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

Після обговорення порядку денного, в режимі онлайн були прийняті рішення, спрямовані на захист прав дітей відповідно до законодавства України.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

52

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

Покровська громада зазнала непоправної втрати. Загинув голова фермерського господарства «Злагода»

Вчора, 27 червня, внаслідок обстрілу з боку російських військ села Ясенове від отриманих поранень помер Дмитро Михайлович Рижко.

eye

43

Громада 1

28 червня 2024 15:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію