• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Коментар щодо обстеження пошкоджених будівель Покровською МВА

eye

193

10.01.2024 16:00

Новини громад

img

За перший тиждень нового року Покровська громада була обстріляна ворогом вже 5 разів. Пошкоджень зазнали понад 250 споруд житлового фонду. Через це виникло безпрецедентне навантаження на всі установи та служби МВА.

Понад 600 заявок, які надійшли до Контактного центру, вже оброблені та передані до житлово-комунального відділу. Але через значну кількість звернень ремонтні бригади фізично не встигають проводити відновлювальні роботи. Міська військова адміністрація максимально залучає додаткові бригади, щоб якнайшвидше відремонтувати ті будинки, в яких мешкають люди. 

Комісія на чолі з начальником Управління капітального будівництва Данилом Проскуренком фіксує обсяги пошкоджень та руйнувань. Якісне обстеження потребує часу. За досвідом, у день виходить оглянути до 10 пошкоджених споруд.

Покровська МВА шукає фахівців для обстеження, але на жаль, у Донецькій області через воєнні дії виник дефіцит спеціалістів з необхідним досвідом та освітою  «Промислове і цивільне будівництво».

Слід зазначити, що військова адміністрація діє в рамках Українського законодавства, зокрема Постанови КМУ від 19 квітня 2022 р. № 473 Про затвердження "Порядку виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії Російської Федерації, пов'язаних із пошкодженням будівель та споруд" та оприлюднює затверджений план робіт на офіційному вебсайті за посиланням.

Вид обстеження, а також черговість та строки виконання робіт з обстеження визначаються з урахуванням результатів попереднього візуального огляду пошкоджених об’єктів, характеру та ступеня наявних пошкоджень, а також наявних джерел і обсягів фінансування робіт з обстеження та подальшого відновлення пошкоджених об’єктів.

Наголошуємо, що невідкладні роботи стосуються лише відновлення житлових споруд. Інші господарчі споруди НЕ РЕМОНТУЮТЬ.

Ми розуміємо обурення мешканців, які потрапили у складні умови через агресію армії рф. Але також нагадуємо, що триває війна і обстріли стають все інтенсівнішими.

Ми чуємо кожного та робимо все можливе, аби якомога скоріше ліквідувати наслідки ворожих обстрілів, але масштабність руйнувань не дозволяє відновити одразу всі пошкоджені будівлі.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Увага! Тендер на закупівлю послуг мапування територій та розробки геоінформаційної системи управління відходами

В рамках проєкту “Міста Нуль Відходів в Україні за підтримки програми LIFE, в якому Покровська міська територіальна громада бере участь, інформуємо про тендер.

eye

0

Новини громад

02 липня 2024 19:53

Віце-прем'єр-міністр України Юлія Свириденко відвідала Покровську громаду

Сьогодні, 2 липня, до Покровської громади завітала Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко, яка зустрілась із керівниками Донеччини та провела робочу нараду щодо відновлення транспортної інфраструктури регіону.

eye

34

Громада 1

02 липня 2024 18:30

Покровські футболісти взяли срібло всеукраїнського турніру

25-28 червня у селищі Щасливе на Київщині пройшов Всеукраїнський турнір «Кубок футбольного запалу» на призи ДЮФК «Арсенал».

eye

13

Громада 1

02 липня 2024 17:40

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію