• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

До Хібукі-терапії долучаються діти зі всіх куточків Покровської громади

eye

259

10.01.2024 13:00

Громада 1

img

За ініціативи заступниці начальника Покровської МВА Олени Харчевної собаки-обіймаки тепер допомагають подолати свої страхи та позбутися стресів маленьким мешканцям Першотравневого старостинського округу.

Хібукі-терапію для дітей з 8 сімей проводять фахівці Покровського центру соціальних служб, які пройшли навчання та стали тренерами проєкту. Так, на дітей та батьків чекають заняття з поводження та застосування іграшки.

За словами психологів, граючись з собакою, дитина проєктує свої почуття на Хібукі і в такий спосіб запускає процес відновлення.

«Хібукі для дитини стає справжнім другом, з яким вона ходить гуляти, займається спортом, при повітряній тривозі йде у безпечне місце, читає книжки, малює, грає на планшеті та вивчає англійську. А ще він розповідає цікаві казки. Обійми з Хібукі допомагають відчути комфорт і близькість, упоратися зі страхом, підвищити самооцінку, зняти напругу, подолати стрес та втамувати біль. Дякуючи Олені Харчевній у ще більшої кількості маленьких мешканців Покровської громади є змога долучитись до цієї терапії», - підкреслила директорка Центру соціальних служб Тетяна Кірсанова.

 

Протягом 2023 року було проведено заняття з елементами тренінгу зі 128 дітьми молодшого шкільного віку. Аби терапевтична методика «Хібукі» й надалі впроваджувалась у Покровській громаді Олена Харчевна залучає спонсорів.

Цього разу іграшки приїхали до Покровської громади завдяки фінансовій підтримці міжнародної організації «Munchen Hilft Ukraine e.V.». Крім того, до кожної собачки додається книжечка у картинках для малюків та історія Хібукі, яку можна прочитати.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Триває видача гуманітарної допомоги у Покровську для сімей з дітьми до 14 років

Сьогодні у Покровську протягом дня проводиться видача гуманітарної допомоги – гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років від Благодійного фонду «Янголи спасіння».

eye

35

Громада 1

21 травня 2024 18:05

Волонтери World Central Kitchen продовжують забезпечувати гарячими обідами підопічних терцентру та евакуйованих громадян

Покровська МВА завдяки спільним зусиллям з міжнародними організаціями зміцнює свою спроможність долати труднощі війни та продовжує надавати необхідну допомогу тим, хто цього потребує.

eye

33

Громада 1

21 травня 2024 10:55

Співпраця заради водозабезпечення: щоб подолати труднощі, треба шукати шляхи їх вирішення

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо провели онлайн обговорення з представниками благодійного фонду «Samaritan's Purse» щодо подальшої співпраці у вирішенні водного питання.

eye

64

Громада 1

21 травня 2024 10:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію