• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Чисто там, де не смітять. Поради щодо відповідального ставлення до відходів.

eye

142

09.01.2024 13:11

Новини громад

img

Приємно, коли навколо чисто. Тому ми слідкуємо за порядком у себе вдома. Хочеться, щоб охайні вулиці нашої громади також стали нормою для нас. Але несвідоме споживання та поводження з відходами нам в цьому не допомагають.

Забруднені річки, ліси, дитячі майданчики — результат нашого ставлення до відходів.

Щоб змінити це, користуйтеся простими правилами відповідального споживання:

  • Зменшуйте. Купляйте тільки якісні речі й ті, що вам дійсно потрібні. Щорічно у світі із 7 млн тон непотрібного одягу тільки 12% переробляється. Інше вирушає на смітник.
  • Використовуйте повторно. Замінюйте одноразове на багаторазове. Вибирайте тканинні пакети, багаторазові чашки, металеві трубочки, якими можна користуватися довгий час.
  • Переробляйте. Спробуйте сортувати сміття. Почніть з одного виду вторинної сировини, а далі поступову збільшуйте кількість. Наприклад - органічні відходи. Це найпростіший тип відходів для перероблення. Важливо, щоб органічні відходи не містили пакування та частин їжі тваринного походження: кісток, шкіри тощо.
  • Донесіть сміття до контейнера. На жаль, у громаді є проблема стихійних сміттєзвалищ. Наприклад, ви поприбирали подвір’я або влаштували ремонт і не замовили вивіз гілля, листя, змету чи будівельних відходів. Натомість принесли все до контейнерів для побутових відходів. Цим ви порушили правила благоустрою.

Так одна людина залишить біля смітника гілки. Інша не донесе пакет зі сміттям до бака і поставить його біля гілок. Кілька людей повторить це, і на вашому майданчику утвориться стихійне сміттєзвалище.

«Пам’ятайте, що побутові відходи мають бути всередині контейнерів, а не біля них. Щоб комунальна компанія змогла їх вивезти».

Коли кожен буде свідомо поводитися з відходами, тоді не тільки наша громада, а й навколишнє середовище стане чистішим.

Навіть маленькі кроки важливі для збереження природи та чистоти навколо. Адже чисте довкілля — відповідальність кожного з нас.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

19

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

31

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

17

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію