• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Програма «ВідновиДІМ»: допомога у відбудові пошкоджених будинків

eye

190

08.01.2024 14:54

Новини громад

img

Програма «ВідновиДІМ»: допомога у відбудові пошкоджених будинків

З 21 грудня 2023 року почав реалізовуватись новий етап Програми Фонду енергоефективності «ВідновиДІМ». Мета Програми — фінансування будівельних робіт з відновлення житлових будинків, пошкоджених внаслідок військової агресії російської федерації проти України.

Хто може брати участь у Програмі?

Учасниками Програми можуть стати об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), що створені та діють відповідно до Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» (№ 2866-III від 29 листопада 2001 року).

Які витрати фінансує «ВідновиДІМ»?

Фінансування за Програмою надається виключно на витрати, пов’язані з виконанням таких видів робіт (послуг):

· заміна або ремонт пошкоджених світлопрозорих огороджувальних конструкцій (віконних блоків або/та блоків балконних дверей, зовнішніх дверей);

· ремонт пошкоджень фасадів будівлі;

· ремонт пошкоджень покриття будівлі;

· ремонт пошкодженого обладнання дахових котелень та інженерних мереж.

Ознайомитися з деталізованим переліком Прийнятних заходів та їхніх граничних вартостей можна ТУТ.

Отримані кошти можуть бути використані як для здійснення відповідних будівельних робіт, так і для придбання матеріалів та обладнання, необхідних для виконання таких робіт.

Як відбувається фінансування?

Фонд надає учасникам Програми фінансування у формі гранту, який виплачується на безоплатній та безповоротній основі у розмірі 100% вартості витрат на виконання Прийнятних заходів за проектом. Загальна сума гранту складається з сум першого та другого траншів і не може перевищувати граничну суму — шість мільйонів гривень на один об’єкт відновлення (будинок або його частину, якщо в будинку створено більше одного ОСББ).

Грант виплачується двома частинами:

· Перший транш (70%): до початку будівельних робіт за договірною ціною із підрядником.

· Другий транш (залишок суми): після завершення всіх робіт з урахуванням фактичної вартості, зазначеної у відповідних актах приймання виконаних будівельних робіт, та після схвалення Заявки про завершення робіт.

Який порядок отримання фінансування?

Етапи отримання першого траншу гранту в межах участі у Програмі:

· Проведення обстеження пошкодженого внаслідок військових дій багатоквартирного будинку та отримання звіту з технічного обстеження.

· Прийняття на загальних зборах ОСББ у порядку, визначеному Законом України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», рішення про відновлення пошкодженого будинку та участь у Програмі.

· Виготовлення дефектного акта / проектних рішень та кошторису.

· Вибір ОСББ підрядника(ів) робіт та/або постачальника(ів) матеріалів і обладнання, укладення з ним(и) договору (договорів).

· Відкриття рахунку в банку-партнері Фонду, якщо ОСББ ще не мало такого рахунку.

· Оформлення і подання до Фонду Заявки на отримання гранту та супровідних документи до неї.

Після розгляду Фондом інформації та наданих документів ОСББ отримує:

· повідомлення про схвалення Заявки на отримання гранту;

· перший транш гранту на рахунок ОСББ у банку-партнері. Він виплачується Фондом протягом п’ятнадцяти робочих днів з моменту відправлення ОСББ повідомлення Фонду про схвалення Заявки на отримання гранту.

Після виконання всіх робіт за проектом в межах участі у Програмі ОСББ подає до Фонду Заявку про завершення робіт і супровідні документи до неї.

Після розгляду Фондом інформації та наданих документів ОСББ отримує від Фонду:

· повідомлення про схвалення Заявки;

· другий транш гранту на рахунок ОСББ у банку-партнері. Він виплачується Фондом протягом п’ятнадцяти робочих днів з моменту відправлення ОСББ повідомлення Фонду про схвалення Заявки про завершення робіт.

Важливо

Проект, що виконується в межах участі у Програмі, має бути завершений шляхом подання Заявки про завершення робіт протягом строку реалізації проекту, що становить шість місяців після отримання ОСББ першого траншу гранту. Якщо ОСББ не дотримується цієї вимоги, воно має подати до Фонду лист із обґрунтованими поясненням причин необхідності збільшення строку виконання будівельних робіт. Лист подається до спливу шестимісячного строку та оформлюється у довільній формі. Строк реалізації проекту може бути продовжений максимум на шість місяців.

Проект в межах участі у Програмі має бути виконаний відповідно до вимог чинних нормативних документів у сфері будівництва. Відповідальність за це несе ОСББ як замовник будівництва, а також інші суб’єкти містобудівної діяльності згідно з чинним законодавством України.

Повторна участь ОСББ у Програмі щодо виконання будівельних робіт на одному й тому ж об’єкті відновлення не допускається.

Якщо ОСББ отримає (отримало) інші гранти, розмір гранту за Програмою буде зменшений на суму інших грантів. Детальніше про Програму «ВідновиДІМ» читайте на сайті "ВідновиДІМ".

 

ДЛЯ ОСББ: За детальною інформацією звертайтесь до відділу супроводу проектів за телефоном +38 044 344-28-36

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

37

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

37

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

46

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію