• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Новий етап земельної реформи: що зміниться для місцевих землекористувачів 

eye

181

05.01.2024 10:30

Громада 1

img

З 1 січня 2024 року набули чинності зміни в земельному законодавстві, які повинні врегулювати питання ринкового ціноутворення на землі сільськогосподарського призначення, що своєю чергою гальмує розвиток ринкових орендних відносин та, відповідно, орендної плати за користування земельними ділянками цієї категорії.

Так, відтепер юридичним особам, що зареєстровані в Україні та засновниками яких є громадяни України та юридичні особи, дозволено купувати земельні ділянки сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського призначення, виділені в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв). Запобігання монополізації досягається за допомогою встановлення чітких обмежень на набуття у власність сільськогосподарських земель одним суб’єктом та пов’язаним з ним особам.

Як зазначив начальник Управління земельних ресурсів та АПР Дмитро Кюрджиєв, Запровадження обігу земель створить відповідну цінову пропозицію на землі сільськогосподарського призначення, упередить знецінення земельних ділянок з одночасним впливом на формування ринкових цін на право емфітевзису(довгострокове відчужування та успадковування речового права на чуже майно, яке полягає у наданні особі користування чужою земельною ділянкою сільськогосподарських потреб з метою отримання плодів та доходів від неї з обов'язком ефективно її використовувати відповідно до цільового призначення) та суперфіцію(поєднання в одній особі власника земельної ділянки та землекористувача).

Окрім цього, прийняті зміни дають можливість збільшення інвестиційних можливостей аграрного сектора та підвищення рівня мотивації праці через поєднання в особі громадянина України власника землі та виробника сільськогосподарської продукції.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Віце-прем'єр-міністр України Юлія Свириденко відвідала Покровську громаду

Сьогодні, 2 липня, до Покровської громади завітала Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко, яка зустрілась із керівниками Донеччини та провела робочу нараду щодо відновлення транспортної інфраструктури регіону.

eye

44

Громада 1

02 липня 2024 18:30

Покровські футболісти взяли срібло всеукраїнського турніру

25-28 червня у селищі Щасливе на Київщині пройшов Всеукраїнський турнір «Кубок футбольного запалу» на призи ДЮФК «Арсенал».

eye

20

Громада 1

02 липня 2024 17:40

У Шевченківському старостинському окрузі відбувся виїзний прийом фахівців УСЗН

З метою наближення соціальних послуг до мешканців, працівники Покровської МВА організовують регулярні виїзди мобільного офісу УСЗН до всіх старостинських округів громади

eye

24

Громада 1

02 липня 2024 17:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію