• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини відвідав Покровськ

eye

311

28.12.2023 16:42

Громада 1

img

У ході робочого візиту на Донеччину, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець завітав до Покровської громади, де провів ряд зустрічей. 

Під час спілкування з керівниками громади та представниками ЗМІ, порушив болючі теми щодо евакуації цивільного населення, обміну військовополоненими, виплат для військовослужбовців, відновлення документів, а також питання захисту прав дітей. 

Також Омбудсмен представив Дмитра Михальова - представника Уповноваженого з прав людини у Донецькій та Луганських областях.

Особливу увагу було приділено ролі регіональних представництв в розвитку та посиленні спроможності інституції. У своєму виступі, Лубінець зазначив, що регіональні офіси відіграють ключову роль у взаємодії з громадою та вирішенні проблем на місцевому рівні.

Однією з основних тем обговорення став законопроєкт про мобілізацію, запропонований урядом. Омбудсмен висловив застереження щодо його відповідності Конституції України, вказавши, що деякі його положення можуть суперечити основному закону Конституції України. 

«Я завжди ставлюся до всіх процесів, які відбуваються на території нашої держави, виключно через національне і міжнародне законодавство. Цей законопроєкт, на мій погляд, містить норми, які суперечать Конституції», — наголосив Дмитро Лубінець.

Крім того, під час перебування у Покровську Дмитро Лубінець разом із начальником Покровської МВА Сергієм Добряком та його заступницею Маргаритою Ідрісовою зустрівся з дітьми загиблих Захисників України, яких привітав з прийдешніми святами та вручив їм новорічні подарунки.

«Хотів би всіх привітати з новорічними святами. Це ті дні, коли всі загадують бажання. Напевно, всі вони майже однакові - щоб на нашу рідну Донеччину прийшов мир, щоб в Україні запанувала атмосфера добра та справедливості. На Донеччині, мабуть, святкувати Новий рік найважче, але, не зважаючи на це, ми повинні пам?ятати, що ми сильні та непереможні. Окрему подяку висловлюю батькам за виховання таких чудових дітей. На Донеччині найсильніші хлопці та найкрасивіші дівчата», - звернувся до юних мешканців Покровської громади Дмитро Лубінець. 

У своєму завершальному слові Уповноважений з прав людини підкреслив важливість того, щоб навіть в умовах війни з рф, Україна має залишатися правовою державою і дотримуватися принципів законності та конституційних стандартів.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Підтримка цивільного населення: під час засідання обговорили питання інтеграції ВПО-мешканців громади та залучення переселенців до роботи

30 квітня під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення Покровської громади

eye

67

Громада 1

01 травня 2024 13:55

ЦНАП у Покровську працює в штатному режимі: звертайтеся та отримуйте якісні послуги

Центр надання адміністративних послуг міста Покровськ працює в штатному режимі. Адміністратори надають весь перелік послуг, які затверджені розпорядженням начальника військової адміністрації. Наразі, це 339 послуг, з якими можна ознайомитися на офіційному

eye

33

Громада 1

01 травня 2024 13:30

Соціальний супровід та всебічна підтримка: УСЗН Покровська допомагає в евакуації населення

Евакуація населення, зокрема осіб з інвалідністю та людей похилого віку, стала важливим питанням в часи війни. Протягом двох років це питання активно вирішується Покровською МВА. Управління соціального захисту населення бере безпосередню активну учас

eye

29

Громада 1

01 травня 2024 09:25

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію