• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У поточному році медики Покровської громади врятували понад 100 людських життів

eye

253

26.12.2023 10:30

Новини громад

img

Повномасштабна війна значно вплинула на систему охорони здоров’я. Через обстріли та роботу в безпосередній близькості до лінії фронту, медичні працівники стикнулися з новими викликами в організації роботи та змушені реагувати: змінювати підходи та ухвалювати швидкі рішення.

Вже другий рік поспіль в умовах воєнного часу працівники місцевих лікарень громади міцно тримають медичний фронт, надаючи не лише планову, і в більшості випадків, екстрену допомогу мешканцям усієї Донеччини. 

За інформацією відділу охорони здоров`я, у 2023 році було прийнято 378 249 пацієнтів, серед яких – 112 104 особи – на первинному рівні і 266 145 – на вторинному. За допомогою до місцевих лікарів звертаються і внутрішньо переміщені особи, які знайшли прихисток у Покровській громаді. Так, протягом року послугами покровських медиків скористались понад 5 тисяч ВПО. 

Сьогодні в громаді працює 23 медичних заклади, 4 – лікарні, 9 амбулаторій та 10 – медичних пунктів тимчасового базування. 

«Лише кількість пролікованих в стаціонарі за цей рік склала понад 10 тисяч осіб. Наші медики провели 3134 операцій, 101 з них – внаслідок обстрілів. Ми маємо вже відпрацьований механізм роботи лікарів під час надзвичайних ситуацій. Іноді після обстрілів люди потраплають у край важкому стані, тому, можна сказати, що їх повертають до життя в стінах покровських лікарень», - зауважив начальник відділу охорони здоров’я Олександр Овчаренко. 

І якщо в міських лікарнях повертають до життя, то в Перинатальному центрі, який на сьогодні є єдиним в регіоні, створюють умови для появи на цей світ новонароджених мешканців громади. Таких у поточному році 650 немовлят. 

Напередодні Нового року бажаємо їм щасливої долі, а усім мешканцям громади – міцного здоров’я!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Надання грошової допомоги з місцевого бюджету: комісія розглянула заяви мешканців громади

Під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання комісії з питань надання одноразової матеріальної допомоги окремим категоріям громадян за рахунок коштів місцевого бюджету.

eye

23

Новини громад

01 травня 2024 10:00

Соціальний супровід та всебічна підтримка: УСЗН Покровська допомагає в евакуації населення

Евакуація населення, зокрема осіб з інвалідністю та людей похилого віку, стала важливим питанням в часи війни. Протягом двох років це питання активно вирішується Покровською МВА. Управління соціального захисту населення бере безпосередню активну учас

eye

16

Громада 1

01 травня 2024 09:25

У Покровській громаді розглядають можливість реалізації проєкту «Дитячий безпечний простір»

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо провели зустріч із керівником гуманітарного центру ГМ  "Проліска" Донецької області Євгеном Ткачовим, під час якої обговорили питання щодо облаштування на базі укриттів дит

eye

44

Громада 1

30 квітня 2024 15:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію