• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

«Молодь проти насильства!»: у Покровську відбувся інформаційний захід

eye

402

19.12.2023 16:49

Новини громад

img

За ініціативи Управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА спільно з Покровською МВА за участі благодійного фонду «Слов’янське серце» було організовано та проведено інформаційну сесію для молоді щодо запобігання та протидії домашньому насильству.

Захід об’єднав 32 представники молодіжних рад з 6 громад Донеччини: Покровської, Олександрівської, Курахівської, Мирноградської, Новогродівської, Криворізької та Удачненської. У ролі експертної групи до молоді завітали заступниця начальника Донецької ОВА Юлія Костюніна, начальниця Управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання ДонОДА Лілія Золкіна, начальник Покровської МВА Сергій Добряк та його заступниця Маргарита Ідрісова. 

«Сьогодні ми зібрались, щоб обговорити сутність та проблему домашнього насильства та його негативний вплив на життя людей, щоб підвищити усвідомленість про різновиди насильства та його приховані форми. Це перший захід такого формату, який об’єднує молодих людей з 6 територіальних громад. Саме Покровська громада для проведення заходу була обрана не випадково, а тому що є однією з найкращих з питань запобігання та протидії домашньому насильству й насильству за ознакою статі в Донецькій області», - зауважила Юлія Костюніна.

Захід проходив в одному з укриттів на базі навчального закладу у Покровську, де для учасників було підготовлено столи, банери та інстальовано локацію «Військовий музей».

«Радий вітати всіх у Покровській громаді. Спіч має бути не лише інформаційним, а й цікавим, оскільки залучено багато активних молодих людей, які мають вже сформовану свою думку та певний життєвий досвід. Дякую всім, хто долучився. Переконаний, що такі профілактичні заходи з запобігання домашньому насильству, у тому числі жорстокому поводженню з дітьми, протидії торгівлі людьми підтримують молодь та допомагають подолати негативні тенденції у молодіжному середовищі», - підкреслив Сергій Добряк.

Тренерами інформаційної сесії було запрошено представниць благодійного фонду «Слов?янське серце» та Покровського РУП ГУНП в Донецькій області. Присутнім не лише розповіли про види, можливі причини і наслідки агресії та права постраждалих осіб, а й продемонстрували статистичні дані та інформацію щодо прикладів реальних ситуацій домашнього насильства та насильства за ознакою статі на території громади.

«Насильство агресора проти нашої держави – не привід забувати про побутове насильство в суспільстві. У наших родинах, на наших вулицях, у наших домівках. Воно нікуди не поділося. Бо рівень тривожних розладів у суспільстві зростає. Там, де діло в мирні часи закінчилось би сваркою, може статися бійка та навіть загибель», – зазначила Маргарита Ідрісова.

Учасники з самого початку заходу поділились на групи, та мали змогу відпрацювати навички та практичні знання щодо запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі. Увагу молоді акцентовано на тому, що держава гарантує безоплатну соціальну, медичну, психологічну, правову допомогу та тимчасовий притулок жертвам домашнього насильства та право на відшкодування кривдниками матеріальних збитків і шкоди.

Лілія Золкіна підкреслила важливість інформування населення, оскільки спостерігається зростання випадків домашнього насилля.

«Протягом останніх 9 місяців у Донецькій області зафіксовано та підтверджено 2090 випадків домашнього насилля. При цьому, кожного місяця спостерігається значний приріст таких звернень. Тому варто пам’ятати, що один із дієвих способів постраждалим уберегти себе від домашнього насильства – знати свої права. Однак, подолане насильство – не лише те, яке покаране, а й те, яке взагалі не сталося, якому ми запобігли. Прошу вас на своєму місці стати такими запобіжниками», - звернулась до учасників начальниця Управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання ДонОДА.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

32

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

33

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

39

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію