• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Керівники Покровської МВА обговорили план дій щодо ліквідації наслідків негоди

eye

275

19.12.2023 09:17

Новини громад

img

18 грудня у Покровську відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Провів його начальник Покровської МВА Сергій Добряк. Участь у засіданні взяли керівники структурних підрозділів, представники комунальних служб та ДСНС.

Під час засідання було оголошено надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня, що склалася в Донецькій області внаслідок погіршення погодних умов ще 15 грудня та призвела до порушення роботи електромереж - пошкодження та/або руйнування окремих об’єктів електричних мереж.

Заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель очолив штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що був створений для оперативного реагування та забезпечення створення нормальних умов життєдіяльності населення Покровської громади під час обмеження та/або припинення постачання електричної енергії.

Директор КП «БКП» Алік Тумасов, доповів, що на підприємстві є 2 стаціонарних та 3 переносних генератори. Також створено запас із палива, якого достатньо для функціонування протягом 7 днів. Підприємство залучає спецтехніку для розчищення доріг.  

Про роботу котелень під час надзвичайної ситуації розповів директор КП «Покровськтепломережа» Дмитро Гордієнко. На сьогодні у громаді функціонують 23 котельні, 7 з яких працюють на твердому та альтернативному паливі, 16 - на природному газі. При цьому 20 котелень обладнані генераторами, тож не припинятимуть працювати у разі знеструмлення.

Члени комісії також заслухали директора КП «Покровськводоканал» Руслана Лінніка, який повідомив, що у зв’язку зі значними перервами в електроживленні інфраструктури водопостачання та водовідведення, в аварійному режимі були залучені у роботі дві дільниці з ремонту та експлуатації водопровідних та каналізаційних мереж та служба з ремонту та технічного обслуговування енергетичного та іншого обладнання. А це 36 спеціалістів та 9 одиниць спецтехніки, які обслуговують 18 підвищувальних водопровідних насосних станцій та 8 каналізаційних насосних станцій.

В умовах надзвичайної ситуації громадяни можуть знайти тимчасовий прихисток у "Пунктах незламності". На сьогодні на території всієї громади облаштовано 12 таких пунктів. Детальніше про забезпечення їх функціонування розповіла заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

"У Покровську та старостинських округах було створено 1 мобільний та 11 стаціонарних "Пункти незламності", однак 2 знаходяться у "сплячому" режимі. Усі вони оснащені питною водою та харчовими продуктами, а також генераторами потужністю від 5 кВт та паливом для їх роботи. За потреби можна запустити альтернативне опалення модульними котельнями", - зазначила Маргарита Ідрісова.

Примітно, що у період з 11 по 17 грудня,  у зв’язку з відсутністю світла, що спричинені несприятливими погодними умовами,  пункти незламності відвідали 412 мешканців громади.

Начальниця управління по роботі з територіями Покровської МВА Олена Носач доповіла про ситуацію у старостинських округах.

"Станом на 18 грудня без електропостачання залишається 35 населених пунктів у 8 старостинських округах та частково відсутня електрика у приватному секторі м.Родинське. Адмінбудівлі старостатів обладнані генераторами, завдяки чому для мешканців організована можливість зарядити гаджети. До генераторів підключається медичне обладнання, коли на території округу працює лікар. В одній з адмінбудівель надана можливість працювати вчительці", - зазначила Олена Носач.

За результатами доповіді та з урахуванням обговорення, начальник Покровської МВА Сергій Добряк доручив керівникові та членам новоствореного штабу вжити заходів з:

- оснащення генераторами всіх життєво важливих об'єктів тепло-, водопостачання та водовідведення; 

- забезпечити перегляд необхідної кількості аварійно-ремонтних бригад, за необхідності збільшити їх кількість та забезпечити необхідними обладнанням, приладдями, матеріалами;

- тримати в постійній готовності та справному стані  наявну комунальну техніку, що може бути залучена до виконання невідкладних аварійно-відновлювальних робіт; 

- забезпечити виділення з матеріального резерву необхідної кількості паливно-мастильних матеріалів для забезпечення сталого функціонування генераторів на території старостинських округів протягом не менш ніж два тижні тощо.

У ході засідання наголосили на оперативній взаємодії органів влади та профільних служб усіх рівнів, готовності ДСНС надавати сприяння у разі настання надзвичайних ситуацій внаслідок негоди, розгортання ними додаткових пунктів незламності.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

31

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

32

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

34

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію