• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Допомога ВПО на Кіровоградщині: Сергій Добряк взяв участь у тристоронній зустрічі очільників громад

eye

358

14.12.2023 10:41

Новини громад

img

До очільника Кропивницької МВА та Кіровоградської ОДА Андрія Райковича з візитом завітали голова Покровської МВА Сергій Добряк та голова Бахмутської МВА Олексій Рева.

На зустрічі голови громад обговорили співпрацю у питанні допомоги внутрішньо переміщеним особам з Донеччини, що евакуювалися до Кіровоградщини. Зокрема йшлося про програмні заходи підтримки таких осіб на 2024 рік: зимова допомога пільговим категоріям громадян, заходи адаптації у приймаючій громаді, питання працевлаштування ВПО та інші.

Кіровоградська ОДА та Кропивницька МВА активно залучені у підтримку ВПО.

«Загалом Кіровоградщина стала другою домівкою для понад 28 тисяч переселенців з Донецької області. У громадах області їх прихистили, забезпечили дахом над головою, забезпечили усім необхідним, подбали про соціальні виплати, кому необхідно – відновили документи, - відзначив Андрій Райкович. - Наступний рік буде вкрай складним, але я переконаний, що програми, пов'язані з підтримкою вимушених переселенців, працюватимуть!» 

 

Зараз від Кропивницької МВА діти зі статусом ВПО отримують новорічні подарунки.

У Кропивницькому вже рік працює гуманітарний хаб «Єднання» Покровської МВА, який сьогодні обслуговує понад 2 500 евакуйованих осіб. За цей період працівники хабу видали тисячі гуманітарних наборів мешканцям Покровського району, Вугледарської та Бахмутської громад. Але в планах розширення географії надання гуманітарної підтримки.

Керівниця хабу Ольга Гребенькова зазначає, що по допомогу звертаються й мешканці інших міст Донеччини.

Начальник Покровської МВА відвідав хаб «Єднання» та обговорив з його працівниками потреби та можливості для розширення надання послуг.

«Ми будемо надавати допомогу всім мешканцям Донеччини, які цього потребують. Зараз на основі укладених меморандумів, наш хаб обслуговує мешканців Вугледарської та Бахмутської громад, і ми налаштовані розширювати перелік громад з якими у нас буде налагоджена взаємопідтримка, аби всі внутрішньо переміщені особи з Донецької області могли отримати допомогу, яка їм необхідна», – зазначив Сергій Добряк.  

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

19

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

31

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

17

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію