• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Допомога ВПО на Кіровоградщині: Сергій Добряк взяв участь у тристоронній зустрічі очільників громад

eye

400

14.12.2023 10:41

Новини громад

img

До очільника Кропивницької МВА та Кіровоградської ОДА Андрія Райковича з візитом завітали голова Покровської МВА Сергій Добряк та голова Бахмутської МВА Олексій Рева.

На зустрічі голови громад обговорили співпрацю у питанні допомоги внутрішньо переміщеним особам з Донеччини, що евакуювалися до Кіровоградщини. Зокрема йшлося про програмні заходи підтримки таких осіб на 2024 рік: зимова допомога пільговим категоріям громадян, заходи адаптації у приймаючій громаді, питання працевлаштування ВПО та інші.

Кіровоградська ОДА та Кропивницька МВА активно залучені у підтримку ВПО.

«Загалом Кіровоградщина стала другою домівкою для понад 28 тисяч переселенців з Донецької області. У громадах області їх прихистили, забезпечили дахом над головою, забезпечили усім необхідним, подбали про соціальні виплати, кому необхідно – відновили документи, - відзначив Андрій Райкович. - Наступний рік буде вкрай складним, але я переконаний, що програми, пов'язані з підтримкою вимушених переселенців, працюватимуть!» 

 

Зараз від Кропивницької МВА діти зі статусом ВПО отримують новорічні подарунки.

У Кропивницькому вже рік працює гуманітарний хаб «Єднання» Покровської МВА, який сьогодні обслуговує понад 2 500 евакуйованих осіб. За цей період працівники хабу видали тисячі гуманітарних наборів мешканцям Покровського району, Вугледарської та Бахмутської громад. Але в планах розширення географії надання гуманітарної підтримки.

Керівниця хабу Ольга Гребенькова зазначає, що по допомогу звертаються й мешканці інших міст Донеччини.

Начальник Покровської МВА відвідав хаб «Єднання» та обговорив з його працівниками потреби та можливості для розширення надання послуг.

«Ми будемо надавати допомогу всім мешканцям Донеччини, які цього потребують. Зараз на основі укладених меморандумів, наш хаб обслуговує мешканців Вугледарської та Бахмутської громад, і ми налаштовані розширювати перелік громад з якими у нас буде налагоджена взаємопідтримка, аби всі внутрішньо переміщені особи з Донецької області могли отримати допомогу, яка їм необхідна», – зазначив Сергій Добряк.  

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Людина починається з добра: історія волонтерства Марини Хруцької

Волонтерство – важлива та шляхетна місія, яка з початку повномасштабного вторгнення набула нового та ще більш змістовного значення для багатьох українців. Чимало волонтерів серед мешканців Покровської громади, які докладають зусиль, щоб підтримати інших.

eye

37

Громада 1

03 липня 2024 14:15

Покровські черлідерки у складі збірної команди України здобули золото на Чемпіонаті Європи

Черліденг – видовищний, феєричний вид спорту. Однак, ні для кого не секрет, що він вимагає величезної роботи, а іноді навіть надзусиль

eye

34

Громада 1

03 липня 2024 11:40

Олег Фролов представив Покровську громаду на Європейському форумі міської стійкості 

25-27 червня в місті Валенсія (Іспанія) відбувся 11-й Європейський форум міської стійкості (EURESFO). Покровську міську територіальну громаду на заході представив начальник управління стратегічного планування, зовнішніх зв'язків та комунікацій Олег Фролов

eye

57

Новини громад

03 липня 2024 10:03

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію