• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Наталія Іваньо: «Попри війну є бажання змінювати громаду на краще» 

eye

288

06.12.2023 19:00

Новини громад

img

В рамках робочого візиту «Ініціатива для вугільних регіонів Західних Балкан та України» відбулася зустріч української делегації з представниками компанії GFA (Німеччина), яка займається проєктами підтримки структурних змін у вугільних регіонах.  

Під час зустрічі розглянули співпрацю з українськими громадами, у яких попри війну є бажання змінювати свою громаду на краще. Особливу увагу під час зустрічі було приділено розробці методології для справедливої трансформації за участі зацікавлених сторін, розробці робочих планів та пілотних проєктів.

Як зазначила заступниця директора проєкту «Підтримка структурних змін у вугільних регіонах України» Еліз Віж’є :«Немає ідеальної дорожньої карти у жодній європейській країні. І це не історія про копіювання. Це особливості кожного регіону. Але повинна бути загальна юридична рамка, яка буде допомагати рухатися шляхом справедливої трансформації. Деякі українські громади з Львівського, Волинського та Донецького регіонів вже розпочали цей процес. Але його складно активізувати під час війни». 

Метою німецько-українського співробітництва є підтримка України у впровадженні структурних змін, пов’язаних із поступовим припиненням використання вугілля у соціально, економічно та екологічно сталий спосіб, зокрема через надання цільового фінансування, широке залучення організацій громадянського суспільства, відповідно до концепції справедливої трансформації вугільних регіонів і екологічно збалансованого відновлення України.

Проєкт реалізується із залученням різних зацікавлених сторін на усіх рівнях і сприяє структурним змінам вугільних регіонів України через досягнення соціального консенсусу щодо справедливої трансформації. Міністерство енергетики України та Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України є двома головними політичними партнерами Проєкту на національному рівні. На регіональному рівні місцеві й регіональні органи влади та організації громадянського суспільства, залучені до структурних змін, зможуть краще усвідомити свою відповідальність і активніше брати участь у процесах справедливої трансформації громад і регіонів.

«Питання інтеграції вугільних регіонів дуже складне. І тому принципово важливо розробити посібник зі справедливої трансформації, який стане дорожньою картою для вугільних регіонів, де будуть зібрані правила, терміни, позитивні кейси та методика відпрацювання фінансових питань із фондами. І дуже важливо, щоб базова частина цих рекомендацій була затверджена на державному рівні як документ, яким громада може користуватися офіційно», - зазначила під час зустрічі заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію