• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську урочисто відкрили Громадський центр для дітей і дорослих

eye

385

05.12.2023 16:26

Новини громад

img

Облаштування центру - результат проєкту, реалізованого громадською організацією «Аваліст» у партнерстві з Міжнародною гуманітарною організацією «CARE» за підтримки Європейського Союзу.

Тепер тут безкоштовно проводитимуть різноманітні майстер-класи та ігри для малечі, заняття з психоемоційного розвантаження дорослих, юридичні консультації та багато інших заходів. 

«Ми дуже вдячні ГО «Аваліст» та CARE за реалізацію такого необхідного для нашої громади проєкту. Для наших мешканців — це ще одна локація, де можна зібратися, отримати юридичну допомогу, первинну психологічну та соціальну консультацію та просто поспілкуватися. Для ментального здоров'я це точно потрібно. З урахуванням безпекової складової групи будуть невеликі — не більше 10 осіб одночасно, але напрямків багато, тож буде корисно та цікаво», — зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

У рамках меморандуму з громадською організацією «Аваліст», Покровська МВА надала приміщення на безоплатній основі. Ремонт центру та його оснащення було виконано за кошти ГО. 

«Завдяки тісній співпраці, ми змогли наповнити цей простір не лише устаткуванням, а й теплом та посмішками. Я дуже сподіваюся, що це приміщення буде маленьким осередком щастя. Це для наших дітей, для наших людей, для усієї громади. Зараз тут вже є багато можливостей для малечі та їх батьків. Ми, своєю чергою, будемо далі дивитися на потреби та наповнювати цей простір необхідними послугами для населення», — додала заступниця очільника громади та ініціаторка проєкту Олена Харчевна.

За словами голови громадської організації «Аваліст» Юліани Гарбар, з початком повномасштабної війни, у мешканців України з’явилося дуже багато запитів на психосоціальну підтримку, індивідуальні та групові консультації. Тож цей простір допоможе мешканцям та гостям громади «поправити» своє ментальне здоров?я. 

«Ми дуже активно співпрацюємо з місцевою владою. Були запити про необхідність простору, де люди можуть бачитися та відволікатись від війни. Ми написали проєкт разом із міжнародною організацією «CARE» і його підтримала європейська комісія. Ми зробили ремонт всього приміщення, зокрема вирівняли підлогу та стелі, а також забезпечили повне оснащення меблями та іншими необхідними речами», — зазначила Юліана Гарбар.

Сьогодні на відвідувачів Громадського простору чекали різні активності, зокрема майстерні для дітей та дорослих. 

«Пластилінотерапія — це одна з психологічних технік, де діти будуть виліплювати ялиночку і загадувати бажання. Крім цього будемо робити рукавичку Святого Миколая, дітки будуть отримувати невеликі подарунки. Для дорослих у нас передбачена психологічна творча терапія. Також будуть індивідуальні юридичні, психологічні та соціальні консультації та кейс-менеджмент — це фахівці, які займаються протидією насильства. Такі та багато інших активностей будуть на постійній основі», — координаторка проєкту Олена Пилипчук.

Фахівці Громадського простору розповіли, що розклад занять складено згідно з віковими категоріями. Ознайомитися з заняттями можна у оголошеннях у Фейсбуці простору та телеграм каналі. Записатися можна безпосередньо в центрі, або за телефоном: 099-197-97-52. 

Простір працює по буднях з 9.00 до 18.00

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію