• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Наталія Іваньо: «Вже сьогодні треба думати про стратегічний план із залучення інвестицій для розвитку громади»

eye

345

01.12.2023 17:00

Новини громад

img

27-28 листопада у Бельгії в рамках проєкту "Підтримка структурних змін у вугільних регіонах України", що впроваджується в Україні компанією GIZ та за дорученням Федерального міністерства економіки і захисту клімату Німеччини, відбулась щорічна зустріч в рамках Ініціативи для вугільних регіонів Західних Балкан та України. 

Серед учасників робочої групи Навчального візиту та обміну досвідом структурних змін в регіоні Північний Рейн-Вествалія (Німеччина) - представники вугільних громад зі східних та західних регіонів України,  неурядових громадських організацій, які займаються розробкою питань з екології. Від Покровської громади участь у заході взяла заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо. 

Захід пройшов за організації  Європейської комісії спільно з міжнародними партнерами у формі відкритого багатостороннього діалогу щодо поступової відмови від вугілля та справедливого переходу до стійких джерел енергії. 

В рамках заходу представники державної влади, місцевого самоврядування, неурядових громадських організацій країн  Косово, Боснії та Герцеговини, Польщі, Словенії, Північної Македоні та України поділилися власним  досвідом: з чого починали свій шлях справедливого переходу від декарбонізації до "зеленої енергетики", які важливі етапи ця робота повинна обов'язково мати і які помилки треба врахувати тим, хто тільки став на цей шлях. 

Доповідачі наголошували на основних моментах  "зеленого переходу", таких як обов'язкові громадські обговорення та консультації з громадськістю на початку шляху до справедливої трансформації,  бо хто як не мешканці громади можуть сказати, чого найбільше вони потребують, чим переймаються та якою хочуть бачити свою громаду у майбутньому. Це широка промоція всіх заходів та консультування із досвідченими спеціалістами. Важливим є залучення до спільної роботи неурядових організацій, бізнесу, освіти (перекваліфікація робітників), молоді, профспілок. 

Ще одним важливим чинником  при  розробці стратегії справедливого переходу, який обов'язково треба врахувати, - це культурна ідентичність регіону і громади. Це усвідомлення того, в якій громаді буде комфортно жити та працювати і молоді,  і людям поважного віку, а також людям з інклюзією. "Справедливий перехід - це не загроза, це нові перспективи! Навіть там, де місто повністю залежить від вугілля, можна знайти нове рішення. І наша громада вже сьогодні повинна думати про свій стратегічний план з метою залучення інвестицій" - зазначила Наталія Іваньо.

У завершальному виступі єврокомісар Вероніка Маркс зазначила, що на впровадження заходів щодо справедливої трансформації Євросоюз планує виділити для країн Західних Балкан і України 83 млрд євро.

Нагадаємо, що Україна взяла на себе зобов'язання щодо відмови використання викопного вугілля для вироблення теплової енергії до 2035 року.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Повстане Україна. У Покровській громаді вшанували пам'ять дисидента Анатолія Лупиноса

Сьогодні, у День пам’яті жертв політичних репресій, мешканці Новотроїцького старостинського округу вшанували пам’ять українського політичного та громадського діяча, дисидента, члена УНА-УНСО, поета Анатолія Лупиноса.

eye

26

Новини громад

19 травня 2024 10:30

Сумна звістка: Покровська громада втратила ще одного Героя

16 травня, під час захисту Батьківщини, в зоні виконання бойових завдань на Херсонщині, героїчно загинув стрілець-санітар 3 відділення морської піхоти військової частини, матрос Михайло Маричев, 2003 року народження.

eye

37

Громада 1

18 травня 2024 15:30

За участю представників громад у Києві обговорили стратегію відбудови країни

15 та 16 травня в Києві вдруге пройшов УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС, ключовою темою якого стало відновлення України з урахуванням вимог безбар?єрності та інклюзивності.

eye

50

Громада 1

18 травня 2024 14:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію