• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровська МВА бере участь у чотириденній конференції з питань зеленого відновлення в Україні 

eye

251

01.12.2023 11:17

Новини громад

img

На цьому заході, що проводить Європейська комісія у Вільнюсі, Покровську громаду представляє Олег Фролов, який разом з іншими учасниками оцінює майбутні виклики та бере участь в обговоренні стратегій та конкретних рішень, що лежать в основі «зеленого» відновлення.

Конференція розпочалась зі вступного слова президента Литви Гітанаса Науседа, який виразив підтримку Україні та зазначив важливість «зеленого» переходу як для нашої країни, так і для всього світу.

На початку сесії представники українських муніципалітетів ділилися досвідом та викликами, які супроводжують процес реконструкції в громадах.

Перші два дні конференції проходили в розрізі політичних рішень у питаннях відновлення. Протягом дня учасники заходу розглянули шляхи сталої, красивої та інклюзивної реконструкції, яка б здійснила вплив на розвиток архітектури у всьому світі. Ознайомилися з проєктом «Школа майбутнього для України» – ініціативою уряду Литви у співпраці з Державним агентством відновлення України, а також взяли участь у панельній дискусії за участю Олександри Азархіної, заступниці Міністра з питань громад, територій та розвитку інфраструктури України, Рути Лейтанайте та інших поважних спікерів.

Також були розглянуті питання підтримки України та інтеграції екологічної стійкості в цей план, вивчення можливостей для зеленого відновлення, які пропонує ЄС, пошук шляхів вирішення ключових потреб українських муніципалітетів та іншим аспектам майбутнього відновлення країни. 

Наступні дні проходила робота в бізнес-сегменті, в рамках якого розглянута модель циркулярної економіки, де були обговорені основні політичні бар’єри та фактори, що сприяють переходу України до більш «зеленої» та циркулярної економіки. 

В цьому сегменті обговорень Покровська громада була залучена як учасниця програми ЄС з управління відходами. 

«Ми крокуємо до циркулярної економіки, що передбачає збереження енергії, повторне використання, раціональне споживання ресурсів. Переробка відходів спрямована на мінімізацію людського впливу на навколишнє середовище, і це повністю відповідає цінностям сучасного цивілізованого світу. Радий представляти нашу громаду на цьому заході, націленому у майбутнє. Вірю, що відновлена Покровська громада буде жити і розвиватися згідно зі стандартами ЄС і стане надійним учасником створення сталої системи поводження з відходами», - зазначив Олег Фролов.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Повстане Україна. У Покровській громаді вшанували пам'ять дисидента Анатолія Лупиноса

Сьогодні, у День пам’яті жертв політичних репресій, мешканці Новотроїцького старостинського округу вшанували пам’ять українського політичного та громадського діяча, дисидента, члена УНА-УНСО, поета Анатолія Лупиноса.

eye

27

Новини громад

19 травня 2024 10:30

Сумна звістка: Покровська громада втратила ще одного Героя

16 травня, під час захисту Батьківщини, в зоні виконання бойових завдань на Херсонщині, героїчно загинув стрілець-санітар 3 відділення морської піхоти військової частини, матрос Михайло Маричев, 2003 року народження.

eye

38

Громада 1

18 травня 2024 15:30

За участю представників громад у Києві обговорили стратегію відбудови країни

15 та 16 травня в Києві вдруге пройшов УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС, ключовою темою якого стало відновлення України з урахуванням вимог безбар?єрності та інклюзивності.

eye

51

Громада 1

18 травня 2024 14:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію