• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Представники Координаційного центру обговорили питання підтримки ветеранів та ВПО

eye

340

29.11.2023 15:00

Новини громад

img

29 листопада під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Олени Харчевної відбулось чергове засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення Покровської громади. 

У засіданні взяли участь представники структурних підрозділів Покровської міської військової адміністрації.

Одне з головних питань, що обговорювалось членами Центру, стосувалось напрямків та шляхів впровадження заходів щодо підтримки військовослужбовців, ветеранів та їх родин, а також внутрішньо переміщених осіб. 

Присутні заслухали психологиню, консультантку з діалектично-поведінкової терапії, співзасновниці проєкту «Спільність» Юлію Подлєснову з презентацією на тему особливостей та способів взаємодії з ветеранами та ветеранками.

Завідувачка сектору адміністративно-дозвільних документів Оксана Бородіна доповіла про створення в ЦНАП м. Покровськ Єдиного вікна надання адміністративних послуг ветеранам війни та членам їх сімей, сім’ям загиблих ветеранів війни та іншим категоріям.

У Покровській громаді на постійній основі здійснюється й медичне забезпечення ветеранів війни. З цим напрямком діяльності присутніх ознайомив  начальник відділу охорони здоров’я Олександр Овчаренко.

«Коли після перемоги у громади повернеться велика кількість людей – чи справиться суспільство з тими викликами, які перед ним постануть? Пріоритетна задача Покровської громади на сьогодні — допомогти ветеранам та ветеранкам, дорослим та дітям, які того потребують, адаптуватись до цивільного життя, соціалізуватись та прийняти нові умови та реальність. Якщо ми не навчимось працювати зараз із цими викликами, нам буде дуже складно, ще гірше, ніж зараз, навіть під час бойових дій. Тому Покровська МВА вже зараз спільно думає над тим, як жити нашим зраненим ментально і фізично ветеранам, аби відчувати свою потрібність, затребуваність, важливість для держави. Дякуємо міжнародним донорам та організаціям, які не залишаються байдужими, а допомагають знайти дорожню карту, як навчитися жити поруч з ветеранами», - зазначила Олена Харчевна.

Також, учасникам засідання детально розповіли про підтримку та інтеграцію переселенців до нашої громади та функціонування ради ВПО. Всі учасники засідання брали активну участь в обговоренні та вносили свої пропозиції, рекомендації у розв'язанні розглянутих питань.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

28

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

34

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

20

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію