• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Стоп насиллю! В рамках акції «16 днів проти насильства» у Покровську провели інформаційну кампанію

eye

453

28.11.2023 17:00

Новини громад

img

Покровська громада долучилась до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», мета якої - привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

«Для того, щоб залишити позаду домашнє насильство, потрібна неабияка сміливість, а ще — чіткий план того, що робити та як убезпечити себе та своїх дітей. Покровська громада докладає чимало зусиль задля комфортного та якісного життєзабезпечення всіх верств населення. Серед щасливого та сучасного суспільства немає місця насиллю», - підкреслила заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна.

Задля підвищення рівня обізнаності мешканців громади у Покровську встановили тематичні локації. Так, представники міського центру соціальних служб спільно із фахівцями управління сім’ї, молоді та спорту, а також освітянами, представниками служби у справах дітей та ювенальної поліції міста провели інформаційну кампанію з людьми, які попри воєнні дії не покидають Донеччину. 

«Запобігати та боротись із проблемою домашнього та гендерно зумовленого насильства ніколи не було простим завданням. Іноді може видаватись, що під постійними обстрілами це взагалі неможливо. Проте українське суспільство активно спростовує цю думку. Домашнє насильство не можна толерувати, а ефективно запобігати йому можливо та необхідно, особливо в часи повномасштабних війн. Покровська МВА докладає до цього зусиль», - зауважила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Під час спілкування жителям та гостям Покровська розповіли про тему насильства, торгівлю людьми та роботу відповідних служб у різних куточках України. Адже, за словами заступниці начальника управління сім’ї, молоді та спорту Яни Штурхецької, кожен громадянин має знати, як застерегти себе та діяти у разі проявів домашнього насильства щодо себе, як захистити свої права.

"У цій ситуації немає гендеру та віку. Це може статися будь з ким. Головна задача акції – донести до людей, що допомога поруч. І дуже добре, що за останній час люди не бояться звертатися до відповідних служб за кваліфікованою підтримкою", – підкреслила Яна Штурхецька.

Домашнє насильство може бути як фізичним, так і психологічним, економічним та сексуальним. Впоратися самотужки з такою ситуацією одній важко, у більшості випадків страждають й діти. 

«У Покровській громаді працює денний центр з кризовою кімнатою постраждалим від домашнього насильства. Там жінкам та дітям, що постраждали від домашнього насильства, гарантується безпека і надається підтримка фахівців. Усі постраждалі забезпечуються необхідними умовами, речами та продуктами для комфортного перебування у просторі. Від початку відкриття кімнати ми вже бачимо позитивну динаміку серед населення. Прагнемо такими кроками викорінити насильницькі прояви у відношенні до покровчан», - розповіла директорка Центру соціальних служб Тетяна Кірсанова.

У рамках акції «16 днів проти насильства» мешканцям Покровської громади було представлено змодельований маршрут, який, зазвичай, проходить жертва домашнього насильства з покроковою інструкцією подолання ситуації, а також отримали пам’ятні листівки, з метою донесення інформації, що будь-які форми насильства є порушенням прав людини. 

Такий захід став одним із запланованих, які будуть проходити у Покровську впродовж двох тижнів до 10 грудня.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Увага! Тендер на закупівлю послуг мапування територій та розробки геоінформаційної системи управління відходами

В рамках проєкту “Міста Нуль Відходів в Україні за підтримки програми LIFE, в якому Покровська міська територіальна громада бере участь, інформуємо про тендер.

eye

26

Новини громад

02 липня 2024 19:53

Віце-прем'єр-міністр України Юлія Свириденко відвідала Покровську громаду

Сьогодні, 2 липня, до Покровської громади завітала Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко, яка зустрілась із керівниками Донеччини та провела робочу нараду щодо відновлення транспортної інфраструктури регіону.

eye

59

Громада 1

02 липня 2024 18:30

Покровські футболісти взяли срібло всеукраїнського турніру

25-28 червня у селищі Щасливе на Київщині пройшов Всеукраїнський турнір «Кубок футбольного запалу» на призи ДЮФК «Арсенал».

eye

29

Громада 1

02 липня 2024 17:40

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію