• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Представники Покровської МВА взяли участь у засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення

eye

271

23.11.2023 15:40

Новини громад

img

23 листопада заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна разом із завідувачкою сектору з обліку та розподілу житла житлово-комунального відділу Покровської міської ради Ольгою Тітовою та представниками УСЗН доєднались до участі в засіданні, яке відбулось під головуванням заступниці начальника Донецької ОВА Юлії Костюніної. 

Учасниками засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення розглянуто п`ять питань, які стосувались:

-  підтримки внутрішньо переміщених мешканців на території Донеччини та за її межами;
-  розробка Регіональної програми підтримки та інтеграції ВПО; 
-  проведення у період з 25 листопада до 10 грудня щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»;
-  роботи з ветеранами та їх сім`ями в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров`я «Ти як?»;
-  обговорення пропозицій та напрямків подальшої співпраці. 

 

За словами Юлії Костюніної, для вирішення нагальних потреб внутрішньо переміщених осіб по всій території України діють 71 центрів підтримки цивільного населення (гуманітарних хабів), 4 з яких – для евакуйованих мешканців Покровської громади. 

«Гуманітарними хабами сьогодні охоплено 17 областей України. Це ті міста, в яких зосереджена найбільша кількість ВПО саме з Донеччини. Ми докладаємо зусиль, аби люди, які знайшли прихисток в більш безпечних регіонах, ні в чому не мали потреби: отримували соціальну, психологічну та гуманітарну підтримку», - зауважила заступниця начальника Донецької ОВА Юлія Костюніна. 
 

Окрему увагу присутні приділили ментальному здоров`ю населенню та роботі з ветеранами і членами їх родин. 
 

Як зауважила заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна, у громаді ведеться постійний моніторинг потреб родин загиблих Захисників. 

«У Покровській громаді проживають 15 родин Захисників, які віддали своє життя за мирне майбутнє України. Це наші герої, в яких залишились дружини, діти. З ними ми на постійному зв’язку, спілкуємось, підтримуємо, допомагаємо у вирішенні будь-яких питань. Ми прагнемо розвивати нову сучасну ветеранську політику. Ця політика про наших Героїв, яких, на жаль, вже немає та які сьогодні захищають країну на фронті. Про тих, хто з гідністю чинить опір та виганяє ворога з української землі. Держава має створити умови, щоб гідно зустріти наших Воїнів з передової, які повертатимуться додому. Список потреб ветеранів дуже розширився і йдеться не лише про пільги, а й про повернення до цивільного життя, отримання освіти, відкриття власного бізнесу, підтримка здоров?я та психологічний супровід», - додала Олена Харчевна.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровську Великдень пройшов спокійно та без надзвичайних подій

Завдяки спільним зусиллям правоохоронців та інспекторів КП «Муніципальна служба правопорядку», а також свідомому ставленню місцевих мешканців до безпекових заходів, Великодні богослужіння пройшли без жодних порушень та інцидентів.

eye

15

Громада 1

06 травня 2024 10:01

Привітання начальника Покровської МВА Сергія Добряка з Великоднем

Христове Воскресіння дає нам сили боротися і перемагати навіть у надзвичайно складних умовах, вчить, що життя вічне все одно переможе темряву та те зло, яке на нашу землю принесли окупанти

eye

31

Новини громад

05 травня 2024 08:00

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

57

Громада 1

03 травня 2024 18:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію