• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди

eye

247

22.11.2023 13:14

Новини громад

img

Охорона довкілля і забезпечення екологічної безпеки виробництва є невід'ємною частиною сталого розвитку ПРАТ «ШУ «ПОКРОВСЬКЕ».

Опис промислового об’єкту: Адреса розташування недіючого конічного породного відвалу колишньої шахти ім. Т.Г.Шевченко ПРАТ «ШУ «ПОКРОВСЬКЕ» - 85300, Україна, Донецька обл., Покровський район, м. Покровськ (4,1371 га), землі Першотравневої сільської ради (7,4197 га).

Мета надання документів: отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для існуючого об’єкта недіючого конічного породного відвалу колишньої шахти ім. Т.Г.Шевченко ПРАТ «ШУ «ПОКРОВСЬКЕ», у зв’язку з закінченням строку дії попереднього Дозволу на викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин № №1413245400-1 з терміном дії з 12.06.2017 по 12.06.2024 р.

Опис виробництв та технологічного устаткування: Експлуатація породного відвалу шахти ім. Т.Г. Шевченка розпочата з 1961 року і закінчена в 1989 році. Обсяг видалених відходів – 2750 тис. м3.

Характеристика відвалу: форма породного відвалу конусна, висота 125 м, площа основи 10,06 га, кут укосу в зоні відсипки по контуру відвалу <360 град, зольність відвальної маси 59,4%, насипна щільність 2 т/м3.

При здуванні з поверхні недіючого породного відвалу (неорганізоване джерело №1), що пилить, в атмосферу виділяються речовини у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом.

За результатами температурної зйомки породний відвал – палаючий, при цьому в атмосферне повітря надходять оксиди азоту (оксид та діоксид азоту) у перерахунку на діоксид азоту, діоксид сірки (діоксид та триоксид) у перерахунку на діоксид сірки, сірководень, вуглецю діоксид та оксид вуглецю. За результатами температурної зйомки за 2022 рік відвал має 2 зони горіння: площею 6 м2 (середня температура в зоні 110оС) та 31 м2 (середня температура в зоні 175оС).

Згідно з результатами температурної зйомки недіючого породного відвалу за 2022 р.: зони горіння не мігрують та їх площа має тенденцію до зменшення; утворення нових зон горіння не зафіксовано.

Відомості щодо видів та обсягів викидів забруднюючих речовин: Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від недіючого конічного породного відвалу колишньої шахти ім. Т.Г.Шевченко ПРАТ «ШУ «ПОКРОВСЬКЕ» складають близько 100 тонн, без врахування діоксиду вуглецю, та містять забруднюючі речовини: речовини у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом, вуглецю оксид, оксиди азоту (оксид та діоксид азоту) в перерахунку на діоксид азоту, діоксид сірки (діоксид та триоксид) в перерахунку на діоксид сірки, сірководень.

Перелік заходів щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва: недіючий конічний породний відвал колишньої шахти ім. Т.Г. Шевченко ПРАТ «ШУ «ПОКРОВСЬКЕ» не має виробництв, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування.

Перелік заходів щодо скорочення викидів забруднюючих речовин: Заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин не передбачаються.

Заходи щодо запобігання перевищенню встановлених нормативів граничнодопустимих викидів у процесі виробництва не передбачаються.

Заходи щодо обмеження обсягів залпових викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря не передбачаються.

Заходи щодо остаточного припинення діяльності, пов’язаної з викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря, та приведення місця діяльності у задовільний стан не передбачаються.

Заходи щодо охорони атмосферного повітря при несприятливих метеорологічних умовах не передбачаються.

Інші заходи, направлені на скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, в залежності від виробництв, технологічного устаткування не передбачаються.

Заходи щодо охорони атмосферного повітря на випадок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, ліквідації наслідків забруднення атмосферного повітря розробляються для об’єктів, які, згідно з законодавством, вважаються об’єктами підвищеної небезпеки та включені до Державного реєстру об’єктів підвищеної небезпеки. Недіючий конічний породний відвал до Державного реєстру об’єктів підвищеної небезпеки не внесений – заходи не передбачаються.

Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря: Основні та інші організовані джерела викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря на території недіючого конічного породного відвалу колишньої шахти ім. Т.Г. Шевченко ПРАТ «ШУ «ПОКРОВСЬКЕ» відсутні.

Для неорганізованого джерела викидів №1 передбачені умови та вимоги до його роботи: породний відвал не повинен палати; проводити температурну зйомку породного відвалу: для породного відвалу, що палає – 1 раз на рік.

За даними результатів розрахунків розсіювання та інструментальних методів досліджень акредитованими лабораторіями в установленому законодавством порядку максимальні розрахункові концентрації забруднюючих речовин у приземному шарі атмосфери на межі СЗЗ проммайданчика не перевищують встановлені санітарні норми (граничнодопустимі концентрації (ГДК)) по жодній речовині.

Зауваження та пропозиції щодо намірів підприємства отримати Дозвіл на викиди приймаються протягом 30 календарних днів з дати публікації оголошення, яка є датою початку громадського обговорення.

Детальніша інформація наведена в «Інформації про отримання дозволу на викиди для ознайомлення з нею громадськості», що розміщена на сайті Донецькій обласній державній адміністрації.

Із зауваженнями та пропозиціями щодо намірів підприємства отримати Дозвіл на викиди для недіючого конічного породного відвалу колишньої шахти ім. Т.Г.Шевченко ПРАТ «ШУ «ПОКРОВСЬКЕ» звертатися до Донецької обласної державної адміністрації (вул. Олекси Тихого, 6, м. Краматорськ, Донецька обл.) виключно на електронну пошту donoda@dn.gov.ua.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Привітання начальника Покровської МВА Сергія Добряка з Великоднем

Христове Воскресіння дає нам сили боротися і перемагати навіть у надзвичайно складних умовах, вчить, що життя вічне все одно переможе темряву та те зло, яке на нашу землю принесли окупанти

eye

29

Новини громад

05 травня 2024 08:00

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

54

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

51

Громада 1

03 травня 2024 14:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію