• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську вшанувати героїчний подвиг українського народу на шляху до Гідності та Свободи

eye

349

21.11.2023 10:51

Новини громад

img

Сьогодні, 21 листопада, з нагоди 10-ї річниці відзначення Дня Гідності та Свободи, у Покровську біля меморіальної скульптури на честь Героїв Небесної Сотні відбувся урочисто-меморіальний захід, участь в якому взяли перші керівники Покровської районної та міської військових адміністрацій, представники силових структур та Молодіжної ради.

Від 2014 року, коли було започатковано цей День, українці відзначають його в умовах війни. Спочатку бойові дії йшли на сході країни, саме тут українська армія захищала найвищі цінності, обстоювані на Майданах, саме тут ризик утрати цих цінностей усвідомлювався з особливою гостротою. Починаючи від лютого 2022 року полем битви за свободу та незалежність стала вся країна. А український народ з новою силою став до боротьби, чим довів всьому світові, що свобода та гідність це саме ті цінності, за які боролися, борються і будуть боротися українці.

«Сьогодні коли окупант намагається знищити нашу країну, утворити чергові «народні республіки» на півдні та сході України, досвід Майдану став у пригоді.  Наше суспільство було готове до спротиву, не лише збройного військових, а й цивільного населення. Ми  продовжуємо боротьбу за Гідність і Свободу. Боротьба за демократичні цінності об'єднала навколо України усі цивілізовані держави. Гідність і Свобода дають нам силу у цій боротьбі. Це те, що нас єднає і що ми виявляємо навіть у найважчі періоди нашої історії. Для українців найважливішими цінностями були, є і будуть Гідність і Свобода», - зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Сьогодні святий обов’язок кожного - гідно вшановувати пам'ять всіх героїв, які без вагань віддали свої життя за омріяну українцями свободу, за право жити в незалежній державі. Їхній подвиг – це свідчення незламності українців, які продовжують боротися за своє майбутнє.

Пам’ять тих, хто віддав життя за краще майбутнє України, учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної скульптури. 

«Ми, як молодь Покровська, теж працюємо заради перемоги та докладаємо зусиль, щоб ця свобода була реальною. Недарма захід проводиться біля меморіальної скульптури, яка встановлена за ініціативою активної молоді громади та заступника голови Молодіжної ради минулої каденції Дмитра Лисенка, який сьогодні зі зброєю в руках виборює наше європейське майбутнє», - зазначив голова Молодіжної Ради Олександр Нестеренко. 

Українці зробили правильний історичний вибір, змогли зберегти та розповсюдити правду про Революцію Гідності, про Героїв Небесної Сотні про безкомпромісну боротьбу за свободу і перемогу у цій боротьбі.  

Саме приклад боротьби Небесної Сотні із озброєними силовиками, саме дух і атмосфера Євромайдану зміцнили нас на боротьбу, стали праобразом нашої сьогоднішньої воюючої, нескореної і сміливої спільноти. Це частина того ґрунту, на якому буквально проросли і зміцніли наші Сили оборони держави. Це натхнення, яке дає сили давати гідну відсіч ворогу сьогодні, підтримувати своє військо, своїх переселенців та себе в часи кризи.

Пам’ять про важливу правду робить народи сильними. Сильнішими за численніших та озброєніших окупантів. Ми зробили свій вибір і довели всім, що здатні обстоювати власну гідність та власний вибір.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

31

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

37

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

21

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію