• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську активно триває облаштування найпростіших укриттів в навчальних закладах громади

eye

349

17.11.2023 19:12

Новини громад

img

З початку повномасштабної війни діти в школах та садочках в Покровській громаді були змушені перейти на дистанційну форму навчання. Наразі міська влада робить все можливе, аби дати змогу дітям, за безпековою складовою, навчатися та розвиватися у звичному для всіх офлайн форматі.

Покровська МВА ще влітку розпочала  спільно з компанією Метінвест виконання проєктів з перетворення підвальних приміщень садочків на найпростіші укриття. Днями начальник військової адміністрації Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Маргаритою Ідрісовою та операційним директором ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДІНГ» Олександром Мироненком відвідали найпростіші укриття в дитячих садочках, які майже готові до роботи. 

«Ці об'єкти, а саме п'ять укриттів в наших дошкільних закладах освіти, будуть зроблені вже до кінця поточного року. Одне з них вже повністю готове. Ще два укриття плануємо облаштувати наступного року. Тому, впевнений, якщо буде дозволяти безпекова ситуація, наші діти повернуться до занять», — зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

За словами керівника ТОВ «Метінвест Холдінг» Олександра Мироненка, для організації навчального та ігрового процесу найближчим часом планується завезення необхідного устаткування. 

«Для нас, як для представників соціально-відповідального бізнесу, важливо обладнати укриття для дітей, щоб вони мали змогу повернутися в дитячі садки та продовжували здобувати початкову освіту. В планах на наступний рік продовжувати роботу з відновлення й облаштуванню укриттів в інших садочках громади», - розповів директор ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДІНГ» Олександр Мироненко.

Також заступниця очільника громади Маргарита Ідрісова нагадала, що спільно з UNICEF керівництво Покровської МВА розробила програму, яка передбачає створення освітніх центрів на базі укриттів цих дошкільних навчальних закладів. Програма містить різноманітні заняття та заходи для різного віку. Дітлахи дошкільного віку отримують можливість брати участь у розвивальних іграх та заняттях, спрямованих на психоемоційний розвиток. Діти шкільного віку отримають можливість брати участь в різноманітних заняттях з вчителями.

«Ми бачимо, якої якості зроблені роботи, зокрема вентиляційна система та інженерні мережі. Вони побудовані таким чином, щоб й не заважали дітям, не мали шуму, а також естетично виглядали. Відновити роботу дошкільних закладів ми поки не можемо, а створення таких освітніх центрів стане чудовою нагодою для дітей навчатись та розвиватись. Дякуємо «Метінвесту» за таку вагому підтримку в розвитку освіти», — зазначила Маргарита Ідрісова. 

Окрім дитячих садків у Покровську зараз активно тривають й роботи з облаштування укриттів в загальноосвітніх закладах громади.

«За рахунок місцевого, обласного та державного бюджетів ми виконуємо роботи в 7 закладах освіти. Впевнений, що зробимо все максимально в зазначений термін. Два або три закінчимо вже цього року, а інші доробимо в наступному», — додав Сергій Добряк.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

52

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

94

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію