• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську активно триває облаштування найпростіших укриттів в навчальних закладах громади

eye

312

17.11.2023 19:12

Новини громад

img

З початку повномасштабної війни діти в школах та садочках в Покровській громаді були змушені перейти на дистанційну форму навчання. Наразі міська влада робить все можливе, аби дати змогу дітям, за безпековою складовою, навчатися та розвиватися у звичному для всіх офлайн форматі.

Покровська МВА ще влітку розпочала  спільно з компанією Метінвест виконання проєктів з перетворення підвальних приміщень садочків на найпростіші укриття. Днями начальник військової адміністрації Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Маргаритою Ідрісовою та операційним директором ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДІНГ» Олександром Мироненком відвідали найпростіші укриття в дитячих садочках, які майже готові до роботи. 

«Ці об'єкти, а саме п'ять укриттів в наших дошкільних закладах освіти, будуть зроблені вже до кінця поточного року. Одне з них вже повністю готове. Ще два укриття плануємо облаштувати наступного року. Тому, впевнений, якщо буде дозволяти безпекова ситуація, наші діти повернуться до занять», — зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

За словами керівника ТОВ «Метінвест Холдінг» Олександра Мироненка, для організації навчального та ігрового процесу найближчим часом планується завезення необхідного устаткування. 

«Для нас, як для представників соціально-відповідального бізнесу, важливо обладнати укриття для дітей, щоб вони мали змогу повернутися в дитячі садки та продовжували здобувати початкову освіту. В планах на наступний рік продовжувати роботу з відновлення й облаштуванню укриттів в інших садочках громади», - розповів директор ТОВ «МЕТІНВЕСТ ХОЛДІНГ» Олександр Мироненко.

Також заступниця очільника громади Маргарита Ідрісова нагадала, що спільно з UNICEF керівництво Покровської МВА розробила програму, яка передбачає створення освітніх центрів на базі укриттів цих дошкільних навчальних закладів. Програма містить різноманітні заняття та заходи для різного віку. Дітлахи дошкільного віку отримують можливість брати участь у розвивальних іграх та заняттях, спрямованих на психоемоційний розвиток. Діти шкільного віку отримають можливість брати участь в різноманітних заняттях з вчителями.

«Ми бачимо, якої якості зроблені роботи, зокрема вентиляційна система та інженерні мережі. Вони побудовані таким чином, щоб й не заважали дітям, не мали шуму, а також естетично виглядали. Відновити роботу дошкільних закладів ми поки не можемо, а створення таких освітніх центрів стане чудовою нагодою для дітей навчатись та розвиватись. Дякуємо «Метінвесту» за таку вагому підтримку в розвитку освіти», — зазначила Маргарита Ідрісова. 

Окрім дитячих садків у Покровську зараз активно тривають й роботи з облаштування укриттів в загальноосвітніх закладах громади.

«За рахунок місцевого, обласного та державного бюджетів ми виконуємо роботи в 7 закладах освіти. Впевнений, що зробимо все максимально в зазначений термін. Два або три закінчимо вже цього року, а інші доробимо в наступному», — додав Сергій Добряк.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

До уваги роботодавців!

Покровський міський центр зайнятості Донецької області підтримує роботодавців, які працевлаштовують людей з інвалідністю. Якщо Ви нещодавно прийняли на роботу людину з інвалідністю або плануєте це зробити, ми готові Вам допомогти.

eye

5

Новини громад

07 травня 2024 15:25

Комунальні служби Покровська працюють над ліквідацією наслідків обстрілів та благоустроєм громади

За участю керівників комунальних підприємств міста та під головуванням заступника начальника Покровської МВА Олексія Стебеля відбулася робоча нарада

eye

15

Громада 1

07 травня 2024 14:30

Благодійники передали мешканцям з особливими потребами продуктові набори

З початку повномасштабної війни благодійні та міжнародні організації неодноразово демонстрували свою готовність допомогти мешканцям Покровської громади.

eye

22

Громада 1

07 травня 2024 13:35

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію