• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Компенсація фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю

eye

46

20.11.2023 18:53

Новини громад

img

Постановою КМУ від 22.08.2023 № 893 «Деякі питання надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю» затверджено Порядок надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю. 

Порядок № 893 визначає умови, механізм виплати роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю, а також її строки та розмір. Облаштування робочого місця - це комплекс заходів та засобів, вжитих роботодавцем для адаптації та розумного пристосування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю згідно з документом, в якому визначена така рекомендація, з урахуванням потреби такої особи. 

Джерелами фінансування компенсації є кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та інших джерел, не заборонених законодавством (пункт 3 Порядку № 893). Компенсація надається регіональним центром зайнятості роботодавцю за облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю, а саме за придбаний (придбані) роботодавцем допоміжний засіб (допоміжні засоби) для облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю, перелік яких визначений в додатку 1 до Порядку № 893. 

Виплачується компенсація в розмірі фактичних витрат роботодавця за облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю, але не вище граничного розміру компенсації. Граничний розмір компенсації не може 2 перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання, для осіб 2 з інвалідністю І групи (у 2023 році до 100,5 тис. грн), 10 розмірів мінімальної заробітної плати — для осіб з інвалідністю ІІ групи (у 2023 році до 67 тис. грн). 

Для отримання компенсації роботодавець подає до центру зайнятості розташованого за місцем провадження діяльності роботодавця: 

  • заяву щодо надання компенсації за формою, визначеною додатком 2 Порядку № 893;
  • копії документів, які підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю та придбання роботодавцем допоміжних засобів для облаштування робочого місця. 

Заява може бути подана:

  • особисто до центру зайнятості у паперовій формі; 
  • в електронній формі засобами офіційного вебсайту Державного центру зайнятості (за наявності технічної можливості);
  • за допомогою засобів електронних комунікацій шляхом надсилання заяви з накладенням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, на офіційну адресу електронної пошти відповідного центру зайнятості;
  • засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі ? Портал Дія) (за наявності технічної можливості). 

Затверджена форма заяви та необхідна інформація щодо компенсації за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю розміщена у вільному доступі на інтернет-ресурсі Державної служби зайнятості www.dcz.gov.ua у рубриці «Роботодавцям», підрубриці «Компенсація за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю» за посиланням.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

33

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

39

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

21

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію