• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровські тепловики відпрацьовують алгоритм дій на випадок тривалого відключення електроенергії

eye

329

15.11.2023 13:19

Новини громад

img

15 листопада під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка та за участі заступників відбулась апаратна нарада, під час якої були розглянуті питання життєдіяльності громади. Основна увага – роботі комунальних підприємств під час зимового періоду та можливих блекаутів.

Для сталої роботи об`єктів критичної інфраструктури громади продовжується їх укомплектування усім необхідним, зокрема, генераторами. 

«По всіх котельнях КП «Покровськтепломережа» були проведені навчання щодо дій у випадку тривалих відключень електроенергії. Розробляємо алгоритм дій, враховуючи досвід торішньої зими та тих аварійних ситуацій, які виникали. Наразі опалювальний сезон проходить в штатному режимі, теплоносій подається до житлових будинків згідно з температурним графіком», - зазначив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель та призвав абонентів комунального підприємства вчасно сплачувати за спожиті послуги та не розбирати воду з центральної системи. 

За графіком 3/1/3 Покровська громада продовжує отримувати водопостачання. Зусиллями місцевих мешканців та КП «Покровськводоканал» облаштовано 255 свердловин, які є альтернативним джерелом водопостачання для більшості жителів громади. 

Для зручності громадян, у Покровську тривають роботи з встановлення зупиночних комплексів та ремонту центральних автошляхів міста. 

Як зазначила Наталія Іваньо, у підготовці до зимового періоду активну участь  візьмуть також донорські організації, як нові, так і ті, що вже активно допомагають Покровській ТГ. Влада постійно веде перемовини з благодійними організаціями різного рівня щодо залучення до громади нових можливостей отримати як предмети першої потреби, так і інших видів підтримки. 

Готуються до зимового періоду і соціальні працівники Покровська, які дбають про тепло та затишок в домівках стареньких та пільгових категоріях населення. 

За словами Олени Харчевної, в УСЗН триває прийом заявок на отримання твердого палива, зокрема паливних брикетів від Міжнародної організації з міграції. 
«Ми вже отримали 263 заявки на дрова, які заготовлені та будуть розвезені мешканцям багатогалузевим комунальним підприємством міста. Також 300 домогосподарств отримають по 3 тонни вугілля від МОМ. Розуміємо, що потреба у твердому паливі набагато більша, тому «закриваємо» потребу найбільш вразливих категорій населення», - розповіла Олена Харчевна. 

Окрему увагу приділили безпековій ситуації в місті. Як зазначив Микола Шабельник, днями було закінчено поквартальний об’їзд об’єктів цивільного захисту. Усього їх нараховується 244, 217 з яких – найпростіші укриття. Крім того, у Покровську працює 11 пунктів незламності, які оснащені усім необхідним для тимчасового перебування мешканців міста під час блекаутів. 

Обговорили під час наради і епідситуацію, яка є в Покровську. Як зауважила Маргарита Ідрісова, сьогодні медики фіксують ріст захворюваності на COVID. Лише за останню добу було виявлено 13 таких випадків. 

«Перебіг хвороби середній, є окремі спалахи у відділеннях міських лікарень. Закликаємо мешканців дотримуватись епідобмежень, зокрема, соціальної дистанції та носіння масок в громадських місцях», - додала Маргарита Ідрісова.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію