• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровська громада увійшла до Асоціації вугільних громад України

eye

614

09.11.2023 19:08

Новини громад

img

Сьогодні, 9 листопада, під час форуму «Справедлива трансформація 2023: багаторівневий національний діалог», який відбувся у м.Києві, відбулись Установчі збори членів Асоціації вугільних громад України. 

Серед учасників форуму: заступник Міністра енергетики України Світлана Гринчук, радник Посольства Німеччини в Україні Сіряк Массуе, заступник директора проєкту GIZ «Підтримка структурних змін вугільних регіонів України» Еліз Віжє, голова Комітету ВР України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, радник Премєр-Міністра України Валентина Москаленко, голови обласних та міських адміністрацій, представники громадських обєднань. 

Головною темою заходу стала консолідації зусиль у процесі справедливої трансформації вугільних регіонів, серед яких 4 громади Донеччини: Добропільська, Торецька, Мирноградська та Покровська. 

«Справедлива трансформація — це модель регіонального розвитку, яка передбачає гідне життя та достатній рівень доходу для всіх жителів громади, у тому числі працівників, на яких безпосередньо вплине процес відмови від використання вугілля або інших викопних видів палива. Концепція випливає з досвіду, отриманого від країн, які пройшли цей перехідний період завдяки активній участі громадянського суспільства, профспілок і вразливих груп населення», - розповіла заступниця директора проєкту Еліз Віж’є.

За словами в.о. голови Донецької ОДА Ігоря Мороза, який теж взяв участь у форумі, трансформація для Донеччини – процес не новий і передбачає створення перспективних галузей економіки, нової інфраструктури, нового бачення розвитку громад. 

Тому логічно, що для Донеччини з огляду на принципи справедливої трансформації вугільних територій мають бути проаналізовані всі стратегічні документи з повоєнного відновлення та розвитку. Викладення їх в Стратегіях розвитку та Планах відновлення, а також впровадження в практику стане запорукою збереження людського капіталу і мономіст, які сьогодні залежать від вугільної галузі, а надалі мають отримати новий вектор розвитку.

«Усього до Асоціації увійшли 29 громад, в яких є вугледобувні та генеруючі підприємства. Вже в грудні поточного року буде презентовано першу стратегію трансформації міста Червоноград, що на Львівщині. Цей проєкт надалі планують мультиплікувати і на інші регіони. Покровську громаду теж обрано однією з тих, де мають відбутись певні перетворення. Ми вже працюємо над розробкою Стратегії, яка буде синергічна зі стратегією відновлення, диференціації нашої економіки, у тому числі і трансформації нашої громади», - зауважив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

За словами очільника громади, у процесі зі збору даних, їхнього аналізу, робочої фокус-групи технічну допомогу надасть Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ).

Реалізацію Проєкту "Підтримка структурних перетворень у вугільних регіонах України" на території Донецької області сьогодні було закріплено Меморандумом між Донецькою ОДА та GIZ.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Інформаційно-аналітичний проект «Спектри» для ветеранів та цивільних

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя. Цикл програм запустив Український ветеранський фонд разом з Мілітарним.

eye

21

Новини громад

06 травня 2024 16:49

У Покровську волонтери World Central Kitchen годують нужденних гарячими обідами

Під час війни людям, яки опинилися у скрутному становищі, важливо мати підтримку та отримувати допомогу. Саме цю місію виконує глобальна неурядова організація World Central Kitchen.

eye

28

Новини громад

06 травня 2024 15:20

Лише за минулий місяць лікарі ЦПМСД надали допомогу понад 8 тисячам пацієнтів

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста Покровськ продовжується активна медична робота, спрямована на забезпечення належного рівня медичної допомоги населенню.

eye

27

Громада 1

06 травня 2024 15:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію